Tuga

Preminula glumica Končita Farel: Pamtićemo je kao sarkastičnu domaćicu Bertu!

Glumica Končita Fareli iz serije "Dva i po muškarca" preminula je u 78. godini

Celebrities
Autor:
Preminula glumica Končita Farel: Pamtićemo je kao sarkastičnu domaćicu Bertu!
Foto: Profimedia

Američka glumica Končita Fareli koju većina gledaoca pamti po ulozi Berte u seriji "Dva i po muškarca" preminula je u dobi od78. godina.

Prema pisanju Deadlinea glumica je izgubila bitku za život zbog zdravstvene komplikacija koje su uzrokovale srčani zastoj. U trenutku smrti nalazila se u bolnici u Kaliforniji, a uz nju su bili članovi porodice.

Končitini zdravstveni problemi javili su se ove godine u maju kada je hospitalizirana zbog posledica infekcije bubrega koju je dobila još u decembru 2019. godine. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici doživela je prvi srčani udar u trajanju od deset minuta nakon čega je zadržana na intenzivnoj nezi, a u julu je bila prevezena u bolničku ustanovu za trajnu negu.

Od drage i dugogodišnje koleginice na društvenim se mrežama oprostio i glumac Čarli Šin i odao joj počast.

"Šokiran sam zbog bolnog gubitka predrage duše i iskrene prijateljice. Berta, tvoje održavanje kuće je bilo malo sumnjivo, ali briga o ljudima je bila savršena", napisao je Čarli na Tviteru.

U seriji "Dva i po muškarca" je glumila od 2003. do 2015. godine, a dva put je bila nominovana za nagradu Emi u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Iza nje su ostali suprug Arni za kojeg se udala 1986. godine i njihova 38-godišnja kćerka Samanta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs