Pogledajte

Korona nas izazvala, ovo je naš odgovor: Sportisti u važnoj akciji! (VIDEO)

Preplavljeni teškim prizorima posledica korona virusa koje nam stižu iz celog sveta, pravo je osveženje videti i neke akcije koje ohrabruju, daju nadu, ali nas i nasmeju

Celebrities
Autor:
Korona nas izazvala, ovo je naš odgovor: Sportisti u važnoj akciji! (VIDEO)
Foto: Instagram printscreen / 433

Ružnih vesti nam je svima preko glave, a izgleda da im se kraj još uvek ne nazire, kada je pandemija virusa Covid19 u pitanju. Brojke zaraženih, hospitalizovanih, umrlih pristižu enormnom brzinom, a mi ih upijamo, a sa njima i strah i teskobu.

Upravo zbog toga važno je istaći koliko su akcije solidarnosti, ohrabrenja i optimizma, ali u isto vreme i odgovornosti i širenja svesti o važnosti prevencije i merama opreza, prosto melem za dušu u trenucima kakav je sadašnji.

Naime, pravi primer ovoga je stranica na Instagramu pod nazivom 433, koja je pokrenula izazov "stayathomchallenge" (izazov ostani kod kuće) kojoj su se priključili brojni poznati sportisti iz celog sveta, među kojima je i naš fudaler Dušan Vlahović,igrač italijanske Fiorentine, koji je zaražen korona virusom i nalazi se u karantinu. Vlahović se, na sreću oseća bolje i na putu je ka potpunom oporavku.

Izazov se sastoji od toga da sportisti "pimpluju" loptu ili rolnu toalet papira u trajanju od dvadesetak sekundi, dok za to vreme peru ruke, čime na simpatičan način pokušavaju da podignu svest ljudi o opasnosti koja preti od ovog virusa i važnosti higijenskih mera kojima ga možemo sprečiti.

Sestra Amal Kluni na udaru najoštrijih kritika: Rešila da zaradi na korona virusu?

Bravo, sportisti!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs