Težak period za slavnog glumca

Mislio sam da neću preživeti: Alek Boldvin iskreno o teškoj bolesti sa kojom se suočava!

Poznati glumac se godinama bori sa opakom hroničnom bolešću koju prate bolni simptomi

Celebrities
Autor:
Mislio sam da neću preživeti: Alek Boldvin iskreno o teškoj bolesti sa kojom se suočava!
Foto: Printscreen Youtube / Inside Edition

Lajmska bolest je ozbiljna zarazna bolest koja može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Osvešćenost o lajmskoj bolesti je u porastu zbog slavnih ličnosti koje pate od nje. Alek Boldvin je jedan od onih koji se godinama bori sa njenim bolnim simptomima.

On je 2017. godine na jednoj konferenciji obelodanio svoju dijagnozu.

Tom prilikom je rekao: "Ja sam dobio klasične simptome lajmske bolesti tokom 5 godina za redom. Svakog avgusta, simptomi nalik gripu i preznojavanje su me čekali. Prvo put je bilo najgore, da bise svakui naredni put simptomi ublažili".

Čendler iz Prijatelja napunio 50 godina: Da li je moguće da danas ovako izgleda?! (FOTO)

Simptomi su bili toliko bolni da je slavni glumac mislio da će umreti. Alek se prisetio: Prvi put je bio najgori od svih. I stvarno sam mislio da je to to, da neću preživeti. Tada sam u stanu živeo sam. Ležao sam u krevetu i mislio: „Umreću od lajmske bolesti“, u svom krevetu i „Nadam se da će me neko naći i nisam predugo ovde“.

Grozno iskustvo naučilo je Boldvina da bude oprezniji. Rekao je da sada on i njegova supruga redovno proveravaju svoju decu.

Da li je to samo slučajnost: Sin Lise Kudrou neverovatno liči na njenog kolegu iz serije Prijatelji! (FOTO)

Šta je tačno lajmska bolest i da li je uobičajena?

Ovu bolest prenose krpelji, ujedom. Lajmska bolest je prilično uobičajena u Sjedinjenim Državama, ali su zabeleženi slučajevi i u drugim državama. Oko 30.000 slučajeva lajmske bolesti prijavi se svake godine.

Simptomi bolesti

Simptomi lajmske bolesti se sporo razvijaju. Jedan vidljivi simptom infekcije je osip na mestu uboda koji izgleda poput bikovog oka. Osip se može pojaviti 3 do 30 dana nakon ujeda. Međutim, nemaju sve zaražene osobe osip.

Prema Mejo klinici, osip može biti praćen drugim simptomima, uključujući temperaturu, otečene limfne čvorove, umor, bolove u telu i glavobolju.

Posle Ibice, na redu je Azurna obala: Bahatost i neverovatno licemerje Megan Markl i princa Harija! (FOTO)

Bez lečenja, dodatni simptomi infekcije mogu se pojaviti u nekoliko nedelja do meseci nakon ujeda. Ovi znakovi i simptomi uključuju nove osipe u oblastima udaljenim od ujeda, bolove u zglobovima i neurološke probleme, uključujući slabost i ukočenost udova, Belovu paralizu, oslabljeno kretanje mišića i meningitis.

Ostali, manje uobičajeni znakovi i simptomi koji se mogu pojaviti nedeljama posle ugriza uključuju srčane probleme, upalu oka, upalu jetre i umor.

Sin Klinta Istvuda se odrekao očevog prezimena: On me nikada ni u čemu nije podržao!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs