Ljubav je jedino što joj je bitno u životu

Njen emotivni život je bio turbulentan, bila je žrtva nasilja, a iza sebe ima tri propala braka: Uprkos svemu, lepa glumica poručuje da i dalje veruje u ljubav!

Hale Beri je talentovana glumica, žena koja je nekoliko puta proglašavana za najlepšu, ali njen emotivni život je vrlo komplikovan

Celebrities
18:10h Autor:
Njen emotivni život je bio turbulentan, bila je žrtva nasilja, a iza sebe ima tri propala braka: Uprkos svemu, lepa glumica poručuje da i dalje veruje u ljubav!
Foto: Profimedia, Printscreen Instagram/Halle Berry

Njeno detinjstvo obeležila je teška porodična situacija. Majka Džudit je bila u braku s Džeremom Berijem koga je upoznala na psihijatrijskom odeljenju bolnice u kojoj je radila. On je bio nasilni alkoholičar koji je zlostavljao njenu majku, a stravične situacije kojima je prissustvovala su ostavile neizbrisiv trag na Hale Beri.

Kada su se njeni roditelji napokon razveli, brigu o Hale Beri je u potpunosti preuzela njena majka, a Džerom je nestao iz njihovog života.

Nakon srednje škole upisuje fakultet i počinje da se pojavljuje na izborima za lepotu. Tada joj se javlja želja za glumom, pa se 1989. godine preselila u Nju Jork, ali njeni početci nisu bili ni malo laki. Neko vreme je živela u domu za beskućnike, jer nije uspela da nađe posao i zaradi novac.

Potpuno izobličena, lice će joj se uskoro raspasti: Šta je čuvena zvezda napravila od sebe! (FOTO)

Situacija se menja kada dobija prvu ulogu u seriji, ali ti dani su praćeni zdravstvenim problemima, jer joj je dijagnostifikovan joj je dijabetes.

Proboj na velike ekrane dogodio se dobijanjem uloge u kultnom filmu "Jungle Fever".

Od tada Hale niže uspehe, a najveći je ostvarila 2002. godine kada je za ulogu u filmu "Monster's Ball" osvojila Oskara u kategoriji najbolje glumice.

Tihi bojkot: Zašto elita više ne poziva Harija i Megan na glamurozne događaje!

Iako joj je na profesionalnom planu sve išlo od ruke, privatni život nije bio tako bajan. Na početku karijere ostala je bez 80 posto sluha na jednom uhu nakon što ju je bivši dečko udario u glavu. Nikad nije otkrila o kome se radi, ali dala je do znanja da nasilje nije želela da trpi i tu vezu je nakon tog događaja i prekinula.

Bila je u braku tri puta, sa sportistom Davidom Justikom, pevačem Erikom Benetom i glumcem Olivierom Martinezom.

Iako se tri puta razvodila, nije izgubila veru u ljubav, ali priznaje da je u ovom trenutku pre svega posvećena svojoj deci, 11-godišnjoj Nahli i 5-godišnjem Maceu.

Pred ove 4 žene svet je nekada klečao: Drastično ostarile i propale pre vremena! (FOTO)

O svojim životnim iskustvima, kako pozitivnim tako i negativnim, otvoreno priča u intervjuima, a mi smo iz njih izdvojili šest životnih lekcija.

O ljubavnim brodolomima

"Moja iskustva verovatno nisu drugačija od vaših, samo se o njima javno piše. I ja, poput većine žena, tražim sreću i ljubav, pokušavam da balansiram između majčinstva i karijere. Borim se sa svim tim stvarima baš kao i svi ostali".

O zlostavljanju koje je preživela

Gledala sam svoju majku kako predugo ostaje u nasilnoj vezi. To iskustvo me je naučilo jednoj od najvažnijih lekcija: "Ako iko ikada digne ruku na tebe, odlazi od njega". Kada mi se to dogodilo, prva stvar koju sam uradila, otišla sam. Nikada nisam dozvolila da me neko zlostavlja.

O ličnom razvoju

"Radim na tome da razbijem stare navike i promenim način na koji razmišljam o vezama. Dugo nisam mogla da prihvatim to što sam radila sama sebi, a to je činjenica da mi je u vezi potrebna drama. Poslovno sam uspešna zato što sam uvek razmišljala pozitivno: 'Naravno da ću zaraditi novac. Naravno da ću raditi kao glumica.' Međutim, kada je u pitanju moj privatni život, imam puno strahova i negativnih misli. Moj cilj je da prestanem da razmišljam o tome kako ću biti povređena ili prevarena".

Celog života predosećala sopstvenu smrt, na kraju se sve obistinilo: Kako je stradala Ena Begović!

foto: Profimedia

O važnosti psihoterapije

Moj otac je bio agresivni alkoholičar, a moja majka je znala da će mi razgovor sa stručnim licem prijati. Tako gotovo celog života odlazim na psihoterapiju kada stvari postanu previše stresne. To mi pomaže da se nosim sa svime. Ljudi i dalje misle da si lud ako ideš na psihoterapiju. Ja mislim da ste ludi ako ne želite potražiti pomoć i naučiti kako da se nosite sa problemima u svom životu.

O prihvatanju sopstvenih grešaka

Izrasla sam se u osobu koja preuzima odgovornost za sopstvene izbore. Sada sa lakoćom mogu da kažem kada napravim pogrešan izbor. Neću nikada prebaciti krivicu na nekog drugog. Lakše se odvojimo od svojih grešaka kada ih prihvatimo.

O majčinstvu

Na kraju dana, jedino što želim je da moja deca jednog dana kažu: "Nisi bila savršena, ali bila si dobra mama". Oni će jednog dana odrasti i ne želim biti jedna od onih majki koje plaču jer im deca odlaze. Želim biti mama koja će im dopustiti da polete, da vode svoj život.

Milione dala da bi izgledala poželjno: Zašto onda izgleda 10 godina starije? (FOTO)

foto: Profimedia

Ovo je velika pobeda za mene i za čitavu zajednicu: Prvi transrodni model brenda Viktorija Sikret iskreno o angažovanju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs