Obožava ga

Bila joj je najljući neprijatelj: Zašto se Kamila Parker ne odvaja od nakita princeze Dajane? (FOTO)

Smaragdni broš star 150 godina na poklon je prvo dobila princeza Aleksandra od Danske, kada se udala za britanskog princa, a kasnije kralja Edvarda VII

Celebrities
16:38h Autor:
Bila joj je najljući neprijatelj: Zašto se Kamila Parker ne odvaja od nakita princeze Dajane? (FOTO)
Foto: Profimedia

U vlasništu britanske kraljevske porodice, tačnije kraljice Elizabete, nalazi se neverovatna kolekcija izuzetno vrednog nakita.

Neki komadi stari su više od 200 godina, a kraljica ih brižljivo čuva ili daje na korišćenje ili poklon drugim ženama iz užeg kruga kraljevske porodice.

Običaj je da kraljica daruje novu damu koja ulazi u kraljevsku porodicu, a neke od najlepših komada iz ove kolekcije nosila je pokojna princeza Dajana.

Prokletstvo Kejt Midlton: Zašto se modni dizajneri mole da vojvotkinja ne odabere njihovu garderobu?

foto: Profimedia

Nakon njene tragične smrti, nakit je vraćen kraljici, kao što je slučaj sa skupocenim smaragdnim brošem, koji je, verovali ili ne, dala Kamili Parker, nekadašnjoj ljubavnici, a sada supruzi princa Čarlsa, sa kojom je sin kraljice Elizabete varao Dajanu i zbog koje se i razveo od omiljene princeze.

foto: Profimedia

S obzirom na netrpeljivost koja je za Dajaninog života vladala među njima, javnosti je teško da shvati zbog čega Kamila toliko nosi Dajanin broš, koji je pokojna princeza nosila prikačen na bisernu ogrlicu.

Kamila je u toku godinu dana čak tri puta fotografisana sa ovim zanimljivim i vrednim komadom.

Sve oči uprte u Megan: Princ Hari održao govor u Londonu, a onda priredio iznenađenje trudnici! (FOTO)

foto: Profimedia

U pitanju je broš koji je davne 1863. godine kao venčani poklon dobila princeza Aleksandra od Danske, kada se udala za tadašnjeg princa, a kasnije i kralja Edvarda VII. Dajana ga je nosila 1986. tokom jedne zvanične posete Beču.

foto: Profimedia

Kamila je poslednji put njime ukrasila sako na svečanom prijemu kod kraljice Elizabete, u čast 50. godišnjice službe princa Čarlsa Velsu.

foto: Profimedia

Fanovi pokojne princeze besni su zbog odluke da kraljica Dajanin nakit prosledi Kamili, koja je, kako pišu, "rasturila brak Dajane i Čarlsa", a mnogo je i komentara da je nošenje Dajaninog nakita bezuspešan pokušaj Čarlsove supruge da bar malo liči na najvoljeniju princezu ikada.

(Stil.kurir.rs)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs