pohvalio srpski narod

Rejf Fajns primio počasno priznanje Festa: Dobrota Srba je jedinstvena, naučili ste me da budem darežljiviji!

Slavni britanski glumac trenutno boravi u Beogradu gde predstavlja svoj najnoviji film na 47. Međunarodnom filmskom festivalu koji je počeo sinoć, a traje do 3. marta

Celebrities
10:22h Autor:
Rejf Fajns primio počasno priznanje Festa: Dobrota Srba je jedinstvena, naučili ste me da budem darežljiviji!
Foto: Kurir/Sonja Spasić

Proslavljeni glumac Rejf Fajns (56) primio je sinoć počasno priznanje Fest "Beogradski pobednik" za dosadašnje stvaralaštvo.

Britanski glumac predstavlja na ovogodišnjem Festu svoj novi film "Bela vrana" o životu čuvenog baletskog igrača Rudolfa Nurejeva, a za Kurir je izneo utiske o Srbiji i našem narodu.

Završen Fest: Beogradski pobednik pripao filmu Ne gledaj mi u tanjir

foto: Kurir/Sonja Spasić

"Ono što sam definitivno naučio je neverovatna darežljivost koju posedujete. Dobrota ljudi je zaista jedinstvena i ona me vuče nazad Beogradu. Svi žele da pomognu, čak i kad si mala produkcija kao naša. Finansijske mogućnosti su nam bile ograničene i zaista nismo očekivali ovoliku pomoć sa svih strana. Fascinantan je taj zajednički duh stvaranja, poduhvat u kome svi učestvuju kako bi se stvorilo nešto baš jako. Naravno, moram da pomenem i pomoć Konstantina Kostjukova. Naučio me je kako se drži čas baleta, pokrete", rekao je Rejf, koji je pre dve godine dobio i srpski pasoš u znak zahvalnosti zbog snimanja u našoj zemlji.

Inače, Bela vrana" je treći Rejfov film koji potpisuje kao reditelj. Njegov rediteljski debi bio je film "Koriolan", adaptacija Šekspirove istoimene tragedije, u kojoj je tumačio i glavnu ulogu, a sniman je kao što smo pomenuli u Beogradu.

Marija Karan se udala u crkvi Ružici: Sudbonosno Da rekla Džoelu Lubinu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs