Probajte

STARINSKI RECEPT PRIPREME KESTEN PIREA: Ukusan i zdrav, gotov za čas!

Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...

Objavljeno: 04.02.2022. 10:12h 11:16h
Autor:
Kesten pire, Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg kestena
  • 500 ml punomasnog mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 20 g belog šećera 25 ml ruma

Uputstvo:

Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli.

Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže.

Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.

Ukrasite šlagom.

Prijatno!

Probajte još: