Ideja za ručak + trik za kremast pasulj bez zaprške: Obrok koji nahrani veliku porodicu, a može da se jede 2 dana

Pasulj je uvek najbolje rešenje kada želite da vaša porodica jede zdravo, a da vi ne provodite po čitav dan u kuhinji
Foto: Shutterstock

 Moguće je napraviti zdrav pasulj bez zaprške, a da pri tome on bude ukusan i kremast. Trik je u tome da se sa pasuljem kuva i krompir, paradajz i paprika, koji se potom samelju pa daju sočnu gustinu čorbastom jelu

Sastojci:

  • 1/2 kg pasulja
  • parče slaninice ili suvog mesa
  • 1 velika šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • 1 veliki krompir
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • svež peršun
  • so, biber i suvi začin po ukusu

Priprema:

  1. Pola kg pasulja potopiti uveče.
  2. Sutradan naliti pasulj hladnom vodom, potom ga prokuvati samo da provri i procediti.
  3. U šerpi propržiti parče slaninice ili nekog drugog suvog mesa po želji.
  4. U to dodati pasulj i naliti vrućom vodom samo da oblije pasulj.
  5. Dodati potom šargarepu, krompir,papriku, paradajz, luk i beli luk, kao i još malo vode da oblije svo povrće i kuvati.
  6. Kada se pasulj skuva izvaditi svo povrće i u blenderu ga izmiksati. Izblendano povrće sipati u pasulj, promešati i začiniti po ukusu.
  7. Na kraju, dodati sitno iseckan svež peršunov list.