3 recepta za večere ispod 400 kalorija: Zasitne su, a veoma zdrave i pospešuju mršavljenje

Tri zdrava i zasitna recepta za slane večere su pred vama - uživaćete u sjajnom ukusu, a o kalorijama ne morate da brinete!
Foto: Shutterstock

Večera je obrok koji često preskačemo ili preteramo u njemu, ali uz pravi izbor namirnica može biti i zdrava i lagana, a da vas ipak zasiti. Nutricionisti savetuju da večera ne prelazi 400 kalorija, naročito ako želite da održite liniju i dobar san. Zato smo pripremili tri ukusna recepta za slane večere koje su hranljive, praktične i u savršenom kalorijskom balansu – idealne za svaki dan.

1. Piletina sa povrćem iz rerne

Osnovne infomracije:

  • Kuhinja: domaća
  • Tip jela: glavno jelo
  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme pečenja: 30 minuta
  • Ukupno vreme: 45 minuta
  • Broj porcija: 2
  • Težina pripreme: laka

Sastojci:

  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 manji crni luk
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber, origano po ukusu
Piletina sa povrćem iz rerne topi se u ustima Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  1. Pileće meso iseći na kockice, posoliti i začiniti.
  2. Povrće oprati i naseckati na krupnije komade, pa sve staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
  3. Preliti maslinovim uljem i lagano promešati.
  4. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta, dok meso ne porumeni, a povrće ne omekša.
  5. Toplo poslužiti kao laganu, a zasitnu večeru.

2. Omlet sa spanaćem i sirom

Osnovne infomracije:

  • Kuhinja: mediteranska
  • Tip jela: večera, užina
  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme pečenja: 10 minuta
  • Ukupno vreme: 20 minuta
  • Broj porcija: 1
  • Težina pripreme: laka

Sastojci:

  • 3 belanca + 1 celo jaje
  • 100 g svežeg spanaća
  • 30 g nemasnog sira (mladi sir ili feta)
  • 1 kašičica maslinovog uljaso i biber po ukusu
Omlet sa spanaćem i sirom će vas oduševiti ukusom, a vrlo je zasitan Foto: Profimedia

Priprema:

  1. Na zagrejanom ulju propržiti spanać 2–3 minuta, dok ne uvene.
  2. Umutiti jaja, posoliti i pobiberiti, pa sipati preko spanaća.
  3. Dodati izmrvljen sir i peći na tihoj vatri dok se omlet ne stegne.
  4. Poslužiti odmah, uz salatu od svežeg povrća.

3. Tuna salata sa kinoom

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: internacionalna
  • Tip jela: lagana večera
  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Ukupno vreme: 25 minuta
  • Broj porcija: 1
  • Težina pripreme: laka

Sastojci:

  • 80 g tunjevine u sopstvenom soku (ocediti)
  • 50 g kuvane kinoe
  • 1 krastavac
  • 5 čeri paradajza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • sok od pola limuna
  • so i biber po ukusu
Kinoa donosi telu brojne blagodeti Foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Kinou skuvati po uputstvu i ostaviti da se prohladi.
  2. U činiji pomešati tunjevinu, iseckan krastavac i čeri paradajz.
  3. Dodati kinou, preliti maslinovim uljem i limunovim sokom.
  4. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  5. Dobro promešati i servirati kao laganu, hranljivu i zasitnu večeru.