Begova čorba - jedino zimsko jelo koje treba da znate da spremite: Svaka kašika krepi telo i greje dušu

Foto: Printscreen/YouTube

Potrebno je:

  • 1 litar vode;
  • zelen (šargarepa i koren peršuna) isečeni na kocke;
  • 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice;
  • 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice;
  • 2-3 listića lovora;
  • maslac;
  • 1 kašika brašna;
  • malo vode i mleka;
  • so, biber;
  • 50 ml pavlake;
  • 1 jaje;
  • sitno seckan peršun; limunov sok.
Foto: Shutterstock

Priprema: U litar vode dodati zelen (šargarepu i peršun) sve sečeno na kocke, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.

U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte začine i svež peršun pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo.

This browser does not support the video element.

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija

Begova čorba spada u one starinske čorbe koje su spremale naše bake i na kojima je većina nas odrasla