Francusko jelo koje se u restoranima papreno naplaćuje, kod kuće možete spremiti za 1000 dinara i 30 minuta
Francusko jelo do ćuftica i sočnog sosa u restoranima košta preko 2000 dinara po porciji, dok kod kuće ovaj isti obrok za četveročlanu porodicu možete napraviti za 1000 dinara
Objavljeno: 23.10.2024. 10:51h
Autor:
Autor:
Sastojci za ćufte:
- 500 grama mlevenog mesa
- 1 crni luk
- nekoliko čena belog luka
- 1 jaje
- peršun, suvi začin, biber, začinska paprika
- 3 kašike prezli
Ostavite masu da nabubri prezla a zatim formirati ćuftice.
Posebno u tiganju ili dubljoj posudi, na ulju ispržite:
- 3 glavice crnog luka
- 3 do 4 sitno seckane paprike
- 600g šampinjona
Kada povrće omekša, dodajte ćuftice i sve zajedno propržite. Nakon toga dodajte oko 600 ml paradaz sosa.
Ostaviti da se sve krčka neko vreme, a potom dodajte svež peršun i poslužite.
( Vanja Milenković )