Peksimeti - najdraži jugoslovenski doručak svih vremena: Toplo testo koje se slaže uz domaći džem i čaj
Peksimeti ili brzi uštipci bez narastanja su doručak kojeg se rado sećamo još iz doba Jugoslavije
Objavljeno: 12.10.2024. 08:30h
Autor:
Autor:
Priprema:
- 600 g brašna
- 300 ml tečnog jogurta
- 2 jaja
- 50 ml toplog mleka
- 1 prašak za pecivo
- so
- ulje za prženje
Priprema: U veću činiju staviti brašno, prašak za pecivo i so. Izmešati pa dodati jaja, jogurt i mleko. Umutiti sve i umesiti u testo koje se ne lepi. Razvaljati na kuhinjski pult pa iseci kocke koje ćete pržiti u ulju.
Testo koje se ocedilo od ulja mazati sa džemom, paštetom ili kajmakom i jesti uz čaj.
( Vanja Milenković )