Sirotinjsko jelo sada se u elitnim restoranima poslužuje kao specijalitet: Ovo su naše bake spremale tokom rata
Jelo koje nas je othranilo je jednostavno, od namirnica koje svi imamo u kući, ako ga spremate kod kuće košta malo - ali u restoranima je priča drugačija
Objavljeno: 25.09.2024. 09:03h
Autor:
Autor:
Španski omlet je jelo koje se pravi od namirnica koje imate u kući. Ako ga poručute u restoranu porcija je skuplja od hiljadu dinara. A spremljeno kod kuće znatno je jeftinije jelo.
Sastojci:
500 g krompira 150 ml ulja 6 jaja 1 luk 1/4 vezice peršuna so i biber
Priprema: Krompir oljuštite i iseckajte na što sitnije deliće. Potom u tiganju na malo ulja prodinstajte luk, dodajte krompir pa poklopite da se dinsta dok krompir omekša. Umutite jaja, posolite ih i pobiberite pa ih prelijte preko krompira. Poklopite i ostavite da se sve ispeče. Stavite svež peršun i poslužite.
( Vanja Milenković )