Ovih 7 zlatnih pravila u ishrani se pridržavaju balerine: Svoj vretenasti izgled duguju djeti koje se strogo pridržavaju

Vitka figura balerina nije proizvod samo mukotrpnih treninga i plesa, veoma važan faktor koji doprinosi njihovoj vitkosti je način ishrane koga se pridržavaju

Objavljeno: 16.07.2024. 16:44h
Foto: Shutterstok

Dijeta ruskih balerina trenutno je jedna od najpopularnijih dijeta na svetu. Fokusirana je na pravilnu ishranu i održavanje vitkosti, a ovakav način ishrane je ključni faktor u održavanju njihovog vrhunskog nastupa na sceni, ali je i jedan od najefikasnijih načina za mršavljenje.

JUTARNJI RITUALI RUSKIH BALERINA

Dan počinje ranim vežbanjem, često pre doručka. Doručak je lagan, ali hranljiv, uključuje voće, jogurte, integralne žitarice. Ove namirnice daju energiju, ali ne opterećuju stomak.

foto: Shutterstock

RUČAK KAO KLJUČNA TAČKA DANA

Ručak je najvažniji obrok za balerine, sadrži izvore proteina poput piletine ili ribe, uz veliku količinu povrća. Ova kombinacija obezbeđuje neophodne hranljive materije za regeneraciju mišića i održavanje snage, dok povrće doprinosi hidrataciji i unosu vitamina.

POPODNEVNA UŽINA

Da bi održale stabilan nivo energije tokom napornog popodnevnog treninga, balerine često biraju lagane grickalice poput orašastih plodova, voća ili proteinskih šejkova. Ovi obroci obezbeđuju neophodne proteine i zdrave masti bez težine koja ih usporava.

VEČERA RUSKIH BALERINA

Večera je obično najlakši obrok u danu, akcenat je na ribi, salatama ili supi od povrća. Važno je da nema težine u stomaku.

foto: Shutterstock

SEDAM ZLATNIH PRAVILA DIJETE ZA RUSKE BALERINE

1. Voda je najvažnija! Dnevni unos vode je minimum jedan i po do dva litra dnevno. Da ne bi propustili da popiju potrebnu količinu, oni je unapred ređaju u čaše koje postavljaju na vidno mesto.

2. Tečna hrana, kao što su supe od ribe i povrća, nije predjelo, već glavno jelo! I ne uključuje knedle, belu testeninu za supu ili dodatke poput krompira.

3. Iako je ishrana pažljivo „odmerena“, ona nikako ne isključuje važne hranljive materije: jelovnik mora da bude raznovrstan i da sadrži proteine, masti i ugljene hidrate.

4. So je beli otrov. Oni ne eliminišu druge začine iz ishrane, ali eliminišu so.

5. Balerine se pridržavaju nemešanja vrsta proteina tokom jednog dana. Tog dana jedu ili mlečne proizvode, mlade sireve, jogurte, kefir ili hranu kao što su jaja. Njihovo mešanje negativno utiče na varenje.

6. Standardna porcija je podeljena na pola. Nutricionisti preporučuju da se to sprovodi postepeno: obrok se deli na dva dela, jedan se jede kod kuće, a drugi kasnije na poslu. Ovakav režim pomaže stomaku da se navikne na manje porcije, a ubrzo i da se potpuno „odrekne“ drugog dela obroka.

7. Na balerininoj "crnoj listi" je majonez, kao i svi sosovi koji ga sadrže.

Stil / slobodnadalmacija.hr

Bonus video: