Recepti za najmekše uštipke od tikvice iz rerne: Zaboravite na velike količine ulja, a 1 namirnica im daje poseban ukus
Lepša večera za vrele letnje noći ne postoji, a pravi se tako lako, te obavezno isprobajte recept za uštipke od tikvica
Izvor: Ivana Bogićević
Uštipke od tikica svako ko proba bude očaran izvanrednim ukusom! A kako se peku u rerni, nema prekomerne količine ulje. Dakle, zdrav su obrok, tako da ih možete jesti bez griže savesti. Sigurni smo da će ovu laganu večeru obožavati i vaši ukućani.
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 2 manje kašičice soli
- 2 jajeta
- 2 kašike parmezana
- 2 kašike prezli
- 2 kašike brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- po ukusu malo soli na kraju
Priprema:
Izrendajte tikvice, posolite, i ostavite da odstoje oko 20 minuta, da puste vodu. Potom ih dobro iscedite i prebacite u drugu činiju.
Zatim umutite jaja viljuškom i sipjate ih u tikvice. Dobro promešjate i dodajte sve ostale sastojke. Vodite računa da se sve dobro sjedini, te da se dobije kompaktna masa.
Pleh obložite pek papirom, formirajte uz pomoć 2 kašike uštipke, nakon toga ih premažite sa malo ulja i pospite ih susamom.
Pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.