Recepti za najmekše uštipke od tikvice iz rerne: Zaboravite na velike količine ulja, a 1 namirnica im daje poseban ukus

Lepša večera za vrele letnje noći ne postoji, a pravi se tako lako, te obavezno isprobajte recept za uštipke od tikvica

Objavljeno: 10.07.2024. 21:54h 01:15h
Foto: Printscreen Youtube - Tomina Kuhinja

Uštipke od tikica svako ko proba bude očaran izvanrednim ukusom! A kako se peku u rerni, nema prekomerne količine ulje. Dakle, zdrav su obrok, tako da ih možete jesti bez griže savesti. Sigurni smo da će ovu laganu večeru obožavati i vaši ukućani.

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 2 manje kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 2 kašike parmezana
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašike brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • po ukusu malo soli na kraju

Priprema:

Izrendajte tikvice, posolite, i ostavite da odstoje oko 20 minuta, da puste vodu. Potom ih dobro iscedite i prebacite u drugu činiju.

Zatim umutite jaja viljuškom i sipjate ih u tikvice. Dobro promešjate i dodajte sve ostale sastojke. Vodite računa da se sve dobro sjedini, te da se dobije kompaktna masa.

Pleh obložite pek papirom, formirajte uz pomoć 2 kašike uštipke, nakon toga ih premažite sa malo ulja i pospite ih susamom.

Pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.