JAGNJEĆA KAPAMA, ZABORAVLJENO SRPSKO JELO: Kalorično, zdravo i preukusno - savršeno jelo na kašiku
Jagnjeća kapama se decenijama sprema u Srbiji i savršeno je jelo na kašiku, ali ima jedan problem - potrebno je naći dobru jagnjetinu
Objavljeno: 14.03.2024. 09:00h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Ako bismo birali gurmansko jelo na kašiku to bi svakako bila jagnjeća kapama:
Potrebno je:
- Jagnjetina
- 2 glavice luka
- Paškanat
- Koren peršuna
- Sremuš
- listovi peršuna
- 1 praziluk
- mladi luk
- veza blitve
- zelje
- Spanać
- Beli luk
Priprema: Meso osolite i stavite biber. Ostavite da odstoji. Zatim iseckajte svo povrće na sitno.
Meso uvaljajte u brašno i zapecite u masnoći. U toj masnoći dinstajte luk i paškanat. Dodajte meso i nalijte vodu. Krčkajte sve 2 sata. Dodajte svu zelen i poklopite da se skuva. Sve će još da se kuva oko 10 minuta. Poslužite uz kiselo mleko.