RECEPT POZNATOG KUVARA IZ AMERIKE ZA NAJUKUSNIJU KAJGANU IKADA: U pripremi omiljenog doručka Srbi prave VELIKU grešku

Foto: Shutterstock

Čuveni američki kuvar Entoni Burden pre nekoliko godina je otkrio recept za najukusniju kajganu, inače omiljeni doručak mnogima u Srbiji. Slovi za velikog stručnjaka, a priča se da je probao svu hranu na svetu barem jednom. Naime, istakao je da svi koji komplikuju proces pravljenja i dodaju bespotrebne namirnice poput mleka i pavlake - greše. Smatra da ukoliko pratite njegovo upustvo - napravićete je na najbolji način, a ukus će vas očarati.

Foto: Profimedia

Podvukao je da u kajganu nikako ne bi trebalo da dodajete sledeće namirnice:

  • voda
  • mleko
  • pavlaka

Sa druge strane, treba voditi računa da tiganj bude vruć, ali ne previše. Jaja se promešaju prethodno u posudi i začine se samo solju i biberom. Mutite jaja dok se belance i žumance stope, ali pazite da ne preterate i ne pretvorite smesu u penu.

Foto: Printscreen Youtube - Insider Tech

Na tiganj dodajte obilnu količinu putera i grejte dok se ne zapeni.

Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vreme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik. Zatim ih promešajte viljuškom, i to u obliku brojke osam po tiganju. Sklonite tiganj sa ringle kad kajgana postane prozračna i čvrsta.

"Mislim da ni pavlaka ni mleko ne oplemenjuju ukus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad pravite kajganu, ne pravite quiche", rekao je Burden.

Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku, jer tako postanu previše tvrda, a Burden još dodaje da na kraju ne treba previše viljuškom mešati jaja, jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umesto kajgane.

This browser does not support the video element.

Seka sa decom skuplja jaja iz svog kokošinjca Izvor: Instagram/seka_aleksic

Kajgana po receptu najpoznatijeg kuvara iz Amerike ima neopisiv ukus!