Ovo nam se baš jede
PLJESKAVICE IZ RERNE: Bez prskanja ulja i stajanja pored šporeta - najzdravija varijanta omiljenog ručka
Uz pire krompir i salatu imaćete kompletan obrok
Objavljeno: 18.01.2024. 10:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 400 g dva puta samlevenog mlevenog mesa
- 100 g sitnog ili švapskog sira
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 2 kašike začinske paprike (po želji može i ljuta)
- so, biber
Priprema:
1. Pomešajte meso, jaje, prezle i začine, po želji posolite i pobiberite, pa dodajte svež sitan sir.
2. Vatrostalnu posudu nauljite, pa rukama (najbolje vlažnim) u njoj oblikujte pljeskavice i poređajte ih tako da budu malo udaljene jedne od druge.
3. Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
( N.B. )