TRIK VOJNIKA UZ KOJI SU MOGLI ZASPATI ZA SAMO 2 MINUTA: Mnogi su probali i tvrde da je baš EFIKASAN, a tehnika je laka

Fitnes trener je podelio trik vojnika uz pomoć kojeg utonu u san veoma brzo, a njegov snimak je postao viralan munjevitom brzinom.

Objavljeno: 29.10.2023. 22:07h 07:02h
Autor:
Kako da zaspite za 2 minuta uz pomoć trika vojnika?, Foto: Printscreen TikTok - Sleep brain sleep

Fitnes trener Džastin Agustin, osim što deli savete o vežbanju i zrdavkoj ishrani, otkrio je i sjajan trik vojnika iz koji možete zaspati za dva minuta. Sve je detaljno demonstrirao, objašnjavajući tehniku korak po korak, a mnogi korisnici društvenih mreža su potvrdili da je stvarno efikasna metoda.

"Ova je tehnika razvijena u vojsci kako bi vojnici mogli zaspati u bilo koje vreme, na bilo kojem mestu, čak i na bojnom polju kada je okruženje krajnje neugodno i bučno. San je za vojnika ključan", rekao je na samom početku.

foto: Shutterstock

Šta treba da učinite?

"Za početak trebate duboko udahnuti i postepeno opuštati svaki deo tela, jedan po jedan. Započnite s opuštanjem mišića na čelu, a zatim opustite oči, obraze, vilicu i usresredite se na disanje. Nakon toga slede vrat i ramena. Pazite da ramena nisu napeta: spustite ih što niže možete i neka vam ruke budu labave", objasnio je on.

Potom je poželjno da zamišljate dva scenarija, te da ne razmišljate ni o čemu drugom.

"Prvo možete zamisliti kako ležite u čamcu na mirnom jezeru, a iznad vas je samo čisto plavo nebo. Ako to ne upali, probajte zamisliti da ležite na crnoj mreži za ljuljanje u mrklom mraku. Ako osećate da vam misli skreću na nešto drugo, ponavljajte u sebi 10 sekundi: 'nemoj misliti, nemoj misliti, nemoj misliti'", otkrio je.

foto: Shutterstock

Da bi postala efikasna, neophodno je da je vežbate svako veče, bar, šest nedelja.

- Prema mojim saznanjima, čak 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku može zaspati dva minuta nakon što zatvore oči - kaže trener.

Sa druge strane, i brojni korisnici su istakli da im zaista pomaže, posebno oni koji imaju problema sa nesanicom.

"Ja sam bio vojnik i tako su me učili. Imao sam profesora psihologije na fakultetu koji je veteran. On nam je ovo predavao. Definitivno deluje", napisao je jedan od korisnika TikToka.