RECEPT ZA PIROŠKE KOJE SU BOLJE OD ONIH IZ PEKARE: Testo ne upija ulje, a može da bude sladak ili slan doručak
Piroške su najsočniji i najukusniji doručak koji može da se zamisli, pre svega jer su univerzalne i što mogu da se jedu uz džem ili uz sir
Objavljeno: 27.06.2023. 09:53h
09:55h
Autor:
Autor:
Današnja ideja za doručak su piroške, meko testo koje se može jesti kao sladak ili slan doručak.
Sastojci:
- 100ml vode
- 100ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 20gr. kvasca
- 2 kašike brašna
U drugu posudu staviti:
- 2 jaja
- 200ml jogurta
- 60ml ulja
- 200gr. sira
- 1 kašika sirćeta
- 1,5 kašika soli
- 1 prašak za pecivo
- 600gr. brašna
Priprema: U jednu manju činiju razmutite šećer, mleko, vodu, 2 kašike brašna i kvasac i ostavite da se kvasac aktivira. U drugu činiju umutite jaja, jogurt, sir, so, brašno, prašak za pecivo, sirće, a potom dodajte i aktivni kvasac. Umutite sve u glatko testo pa ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena.
Izvadite testo iz frižidera, razvaljajte na stolu, isecajte piroške i pržite u vrelom ulju. Poslužite uz džem ili uz sir.
( Stil )