NAJPOPULARNIJA TURSKA SALATA: Služi se u kafanama, a uz krišku hleba može da zameni glavni obrok
Prukusna turska kafanska salata se pravi brzo i može da vam posluži kao glavno jelo
Objavljeno: 10.06.2023. 12:35h
12:40h
Autor:
Autor:
Potrebno:
- 3 plava patlidžana
- 5 crvenih pečenih paprika
- 2 glavice crvenog luka
- 500 grama sosa od paradajza
- 700 gr. kisele pavlake
- Ulje, peršun, biber, so, začinska crvena paprika.
Priprema: Plavi patlidžan očistite i iseckajte, posolite i pržite u ulju. Ostavite da se ocedi od masnoće. U posebnom ulju prepržite papriku. Zatim i u drugom tiganju ispržite luk i paradajz sos. A potom slažite obrok salatu u činiju: na dno stavite kiselu pavlaku, preko nje dodajte papriku, zatim paradajz sos, potom patlidžan. Sve začinite i preko stavite svež peršun. Uživajte!
( Stil )