NAJPOPULARNIJA TURSKA SALATA: Služi se u kafanama, a uz krišku hleba može da zameni glavni obrok

tuska-kafanska-salata.jpg
Foto: Pritnscreen/youtube/kuhinja valentine mašković

Potrebno:

  • 3 plava patlidžana
  • 5 crvenih pečenih paprika
  • 2 glavice crvenog luka
  • 500 grama sosa od paradajza
  • 700 gr. kisele pavlake
  • Ulje, peršun, biber, so, začinska crvena paprika.

Priprema: Plavi patlidžan očistite i iseckajte, posolite i pržite u ulju. Ostavite da se ocedi od masnoće. U posebnom ulju prepržite papriku. Zatim i u drugom tiganju ispržite luk i paradajz sos. A potom slažite obrok salatu u činiju: na dno stavite kiselu pavlaku, preko nje dodajte papriku, zatim paradajz sos, potom patlidžan. Sve začinite i preko stavite svež peršun. Uživajte!

TURSKA KAFANSKA SALATA: Toliko je dobra da uz šnitu hleba može da zameni i glavni obrok Izvor: Youtube

Prukusna turska kafanska salata se pravi brzo i može da vam posluži kao glavno jelo