RECEPT DANA: Svinjska kremenadla u sočnom sosu koji meso čini mekanim i preukusnim
Naš predlog za današnji ručak je sočna kremenadla u još boljem sosu koje poboljšava strukturu mesa
Objavljeno: 15.04.2023. 13:03h
Autor:
Autor:
Kremenadla će biti izuzetno mekana ako je pre prženja uvaljate u ovaj sos:
Potrebno je:
- 1 krmenadla
- 1 limun
- Maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- Soja sos
- Grančica majčine dušice
- Prstohvat soli
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 30g slanine
- 1 paradajz
- Kašika kajmaka
- ¼ veze svežeg peršuna
- Prstohvat bibera
Priprema: Napraviti marinadu od limunovog soka, maslinovog ulja, soja sosa, izrendanog belog luka i majčine dušice. Dodati so. Uvaljati krmenadlu u marinadu i ispeći je u gril tiganju.
U isti tiganj, kao prilog, dodati papriku, crni luk iseckan na kolutove, paradajz i slaninu. Krmenadlu servirati sa povrćem. Radi dekoracije dodati svež peršun i biber.
Bonus video:
( Stil )