RECEPT DANA: Svinjska kremenadla u sočnom sosu koji meso čini mekanim i preukusnim

Foto: Tripod production

Kremenadla će biti izuzetno mekana ako je pre prženja uvaljate u ovaj sos:

Potrebno je:

  • 1 krmenadla
  • 1 limun
  • Maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • Soja sos
  • Grančica majčine dušice
  • Prstohvat soli
  • 1 paprika
  • 1 crni luk
  • 30g slanine
  • 1 paradajz
  • Kašika kajmaka
  • ¼ veze svežeg peršuna
  • Prstohvat bibera
Foto: Tripod production

Priprema: Napraviti marinadu od limunovog soka, maslinovog ulja, soja sosa, izrendanog belog luka i majčine dušice. Dodati so. Uvaljati krmenadlu u marinadu i ispeći je u gril tiganju.

U isti tiganj, kao prilog, dodati papriku, crni luk iseckan na kolutove, paradajz i slaninu. Krmenadlu servirati sa povrćem. Radi dekoracije dodati svež peršun i biber.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika Izvor: Kurir televizija

Naš predlog za današnji ručak je sočna kremenadla u još boljem sosu koje poboljšava strukturu mesa