PEČENO PILE NA TURSKI NAČIN: Svaki komad mesa sočan i začinjen, mekan i preukusan
Iako nam je turska kuhinja veoma bliska, ovakav način spremanja piletine niste videli do sada
Objavljeno: 03.01.2023. 12:29h
12:45h
Autor:
Autor:
Svaki put kada želite nešto ukusno i egzotično, potražite recept u turskoj kuhinji. Potrebno:
- 1 celo pile
- 3-4 čena belog luka
- 2 kašike meda
- soja sos
- kašika senfa
- kašika paradajz pirea
- suva začinska paparika
- korijander
- so i biber
- maslac i maslinovo ulje
Priprema: Pile dobro usolite i pobiberite, a zatim ga isecite preko sredine. Zapecite ga u tiganju s jedne i s druge strane dok ne dobije zlatnu boju. Prebacite pile u vatrostalnu činiju, a onda ga premažite kombinacijom meda i začina. Pokrijte folijom i pecite u rerni oko 45 minuta.
U tiganju izdinstajte luk i žutu papriku sitno seckanu. Dodajte kuvan krompir i začine, ako i peršun. Poslužite uz pečeno pile i uživajte!
( Stil )