RUČAK ZA DANAS: Toplo varivo od ječma koje okrepljuje ceo organizam
Hladni dani zahtevaju toplo jelo "na kašiku" koje okrepljuje ceo organizam i to samo jednom porcijom
Objavljeno: 12.10.2022. 11:16h
Autor:
Autor:
Jela na kašiku su obavezna na meniju tokom hladnih dana. A pošto upravo takvi dani dolaze, predlažemo vam varivo od ječma koje se sprema veoma lako:
Potrebno je:
- 1 kašika masti
- 150 grama slaninice
- 1 glavica crnog luka
- 250 grama ječma
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 1 šargarepa
- 100 grama graška
- 2 krompira
- 300 grama junetine
- so, biber, crvena suva paprika
Priprema: Na masti prodinstajte luk i šargarepu, a zatim dodajte i slainu i junetinu. Kada se sve izdinsta dodajte dobro opran ječam, a potom i grašak. Začinite sve pa nalijte vodom. Dodajte sve ostale sastojke i kuvajte oko 2 sata. Uživajte u ovom toplom i zasitnom jelu.
( Stil )