PREDLOG ZA RUČAK: Starinske ćufte na luku pečene u rerni - neobičan obrok za celu porodicu

Naučite da napravite ćufte iz rerne, obrok vredan divljenja

Objavljeno: 06.10.2022. 11:44h
Autor:
Foto: Pritnscreen/youtube/kuhinja valentine mašković

Sigurno znate bar dva načina za pravljenje ćufti, ali da li ste ih ikada zapekli u rerni?

Sastojci:

  • 500 grana mlevenog mesa (pileće, juneće, svinjsko)
  • 1 lepinja potopljena u mleko
  • 1 luk
  • 50 grama peršunovog lista
  • 2 kašike prezle (hlebne mrvice)
  • 1 jaje
  • So, biber i suvi začin.

Smesu ostaviti da odstoji desetak minuta, potom praviti loptice, valjati ih u prezle. Potom iseći oko 700 grama luka i 1 veću šargarepu, pa na to povrće poređati ćufte. Prekriti kolutovima paradajza, naliti vodom da ogrezne smesa. Prekriti folijom i ubaciti u rernu da se peče oko pola sata na 200 stepeni. Uživaćete sigurno!