Preukusno
RUČAK ZA DANAS: Špagete u kremastom pesto đenoveze sosu sa svežim čeri paradajzom
Vikend možemo da namirišemo u vazduhu, sve što treba danas da uradite je da se opustite
Autor:
Leto zahteva laganiju hranu, a ima li šta zdravije i moćnije od kombinacije bosiljka i paradajza? Danas ćemo vas naučiti kako da spremite brzo, a izuzetno zdravo jelo.
Potrebno: Veza svežeg đenoveze bosiljka, 50 grama badema, 50 grama indijskog oraha, 50 ml maslinovog ulja, so i biber, kačkavalj, testenina. Čeri paradajz.
Priprema: Dok se testenina kuva, vi napravite pesto đenoveze. Sve što treba da uradite je da listiće svežeg bosiljka odvojite od stabljike, operete i stavite u blender. Dodajte mu indijski orah i badem (koji ste ranije potopili u vodi i oslobodili opne), zatim dodajte maslinovo ulje i začine i sve izmiksajte.
Kada su špagete kuvane, procedite ih pa ih izmešajte sa pestom, narendajte kačkavalj i dodajte svež čeri paradajz. Uživajte!