Prva pomoć

Kako izlečiti pakleni mamurluk: Od konzumiranja sardine do vođenja ljubavi!

Pošto je većina nas Novu godinu dočekala kod kuće, mnogi su se odlučili da se "opuste" i popiju koju kap više

Objavljeno: 01.01.2021. 11:17h 11:21h
Autor:
Foto: Shutterstock

Donosimo vam 8 načina da se rešite paklentog mamurluka:

1. Voda, voda i samo voda

Ako ste uz alkohol pili i vodu, onda danas nemate problema sa glavoboljom i mamurlukom. Međutim, većina ljudi zaboravi na tu činjenicu pa dan posle proslave muku muči sa migrenom izazvanom mamurlukom.

Pošto sinoć niste vodili računa o sebi, danas to morate: pijte limunadu bez šećera i meda, pijte vodu, mineralnu vodu i to u količinama većim od 2 litra dnevno.

2. Seks

Možda vam jutros nije do toga, ali seks leči mamurluk. To dokazuje i Roberta Stringer, nutricionista koja tvrdi: "Jedan od najefikasnijih, najzabavnijih i najjeftinijih načna da se rešite mamurluka je seks."

3. Nauk za ubuduće: nikako ne pijte na prazan želudac

Dobra kapljica prija samo kada se dobro jede. Ako hoćete da izbegnete mamurluk, obavezno jedite uz piće.

Dan posle proslave, potrudite se da jedete malo i balansiranu ishranu.

4. Spavanje

Dremajte, spavajte, dajte telu šansu da se oporavi.

5. Svež vazduh i šetnja

Verovatno vam nije do toga, kao ni do života, dan posle novogodišnje noći, ali naterajte se da izađete u šetnju i na svež vazduh. Doktor Debora Li savetuje laganu šetnju, nikako teže vežbe.

6. Bez gaziranih pića

Nikako gazirani sokovi ili energetska pića ne smeju da se konzumiraju posle noći provedene u ispijanju alkohola. To će samo dodatno da vas dehidrira.

7. Isprobajte čaj od đumbira

Ako imate ozbiljnu migrenu praćenu gađenjem na hranu, preporuka je čaj od đumbira. Narendajte malo parče đumbira u vrelu vodu i ostavite da provri par minuta. Sklonite sa ringle, procedite i pijte bez zaslađivača.

8. Jedite ribu

Verovali ili ne, ali riba bogata omega 3 masnim kiselinama pomoći će vam da se rešite mamurluka. Riblje ulje ima potencijala da zaštiti moždane ćelije oštećene ispijanjem alkohola, mada ta istraživanja treba još da se potvrde, piše The Sun.

Koji je vaš najbolji lek protiv mamurluka?