PROLEĆNO
Prolećna čaša čistog zdravlja: Čia puding sa borovnicama – lako, ukusno i zdravo! (RECEPT)
Idealan je za doručak zbog energije koju daje, ali može biti i užina i desert...
Autor:
Čia je veoma zdrava i idealna je za početak dana, jer daje potrebnu energiju, a ne stvara osećaj težine u stomaku. Možete je kombinovati sa različitim voćem, a naš predlog ovoga puta su predivne borovnice prepune vitamina C.
Potrebni sastojci za dve osobe:
· Čia seme – četiri kašike
· Grčki jogurt 250 ml
· Dve kašike meda
· Sveže borovnice – 100 -150 grama
Priprema:
Čija seme sipajte u dve odvojene činije, u svaku dodajte polovinu jogurta i meda, dobro izmešajte, prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da odstoji minimum sat vremena. Polovinu borovnica ispasirajte u blenderu, tako da postanu nalik na džem ili krem. Uzmite čaše sa širim dnom i sipajte red čija smese, pa red krema od borovnica - i tako dva puta. Na vrh sipajte ostatak svežih borovnica celom površinom čaše. Smesu možete pripremiti i uveče i ostaviti da odstoji tokom noći u frižideru i jesti ujutru za doručak ili kao užinu.
Napomena: Čija upija dosta tečnosti, pa ukoliko vam se učini da je masa pregusta, možete slobodno dodati još malo jogurta ili razrediti je bademovim ili kokosovim mlekom.