Obratite pažnju

Najveće greške pri čupanju obrva: Nedostatak nege i nepravilan luk potpuno menjaju vaš izgled!

Kako biste otkrili koliko obrve treba da budu dugačke, pomerite olovku od vrha nosa do ivice oka i to mesto označite kao tačku u kojoj se završava niz dlačica
Nega
12:44h Autor:
Najveće greške pri čupanju obrva: Nedostatak nege i nepravilan luk potpuno menjaju vaš izgled!
Foto: Shutterstock

Da su lepe obrve pola lepote, čista je istina!

Ukoliko pokvarite oblik koji vam savršeno pristaje i vaš lik će delovati potpuno drugačije, a u najvećem broju slučajeva, nećete baš ni biti srećni sa novim imidžom.

Ukoliko ste se pitali kako uvek pogrešite prilikom čupanja obrva i nešto ne uradite kako treba, kada ste "samo pratili tu savršenu liniju" koju je kozmetičarka napravila, moguće je da ste počinili neke od ovih 6 grešaka!

Kojim prirodnim melemima možete ubrzati rast obrva, saznajte OVDE.

1. Nepravilan luk

Mnoge dame preteruju sa lokacijom vrha luka obrva, odnosno on počinje preblizu korenu nosa, što ne izgleda ni malo lepo. Da biste pogodili optimalno mesto, poslužite se ovim trikom: uzmite belu olovku za oči pa povucite "zamišljenu"liniju od vrha nosa do zenice oka – mesto gde olovka dotiče obrve trebala bi da bude najviša tačka lukova obrva.

2. Prekratke obrve

Istu olovku pomerite od vrha nosa do ivice očiju – gde se završi ivica olovke, tu bi trebalo da bude i kraj luka. Mnoge žene zaboravljaju da urade ovaj jednostavan test, što dovodi do prekratkih obrva koje vizuelno povećavaju obim lica i čine ga "bucmastim".

3. Čupanje od spolja prema unutra

Brojne žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz koren nosa. Kozmetičari savetuju da krenete od sredine, gde obično ima najviše dlačica. Od sredine krenite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova taktika osiguraće vam da načinite što manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

OVDE da napravite savršen oblik obrva po vašem licu, pogledajte u videu!

4. Koristite ogledalo koje uvećava

Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti niko drugi. Korišćenje ogledala koje uvećava možda će vam olakšati potragu za sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva i zbuniti vas koliko zapravo dlačica treba da počupate. Za najbolji rezultat, obrve uvek čupajte na prirodnom izvoru svetlosti – pored prozora ili na balkonu, uz pomoć običnog ogledala.

5. Čupanje više dlaka odjednom

Čupanje obrva nije aktivnost koju treba raditi u žurbi. Ako želite da uštedite vreme povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želeli, napraviti rupu u savršenom luku i upropastiti čitav izgled obrva.

Da li ste znali da su stari narodi bojili obrve i trepavice kako bi oterali zle duhove?! Zanimljive detalje pročitajte OVDE!

6. Ne koristite nikakve proizvode za obrve

Lepota obrva zavisi od kompletne nege koju posvećujete ovom delu tela. Ako iscrtavate obrve olovkom samo kada preterate sa čupanjem da biste sakrili rupu - grešite. Olovkom za obrve gradi se njihova struktura, puder se nanosi zbog boje, a gel kako bi dlačice bile na mestu i kako biste osigurali savršen oblik.

Pazite i da boja proizvoda odgovara boji vaše kose – samo crnke podnose crnu olovku na obrvama. Ako ste brineta sa različitim bojama pramenova, koristite njenu najsvetliju nijansu za sređivanje lukova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs