probajte

OVAKO ITALIJANI PRAVE PASULJ: Ovako nešto još niste probali, toliko savršen ukus da ćete ga praviti cele zime

Pasulj tetovac spremljen na italijanski način izvanredan je ručak za jelovnik bez mesa!

Recepti
Autor:
OVAKO ITALIJANI PRAVE PASULJ: Ovako nešto još niste probali, toliko savršen ukus da ćete ga praviti cele zime
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pasulja "tetovca"
  • 3-4 glavice luka
  • 500 gr paradajza, (oljuštenog)
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 šolje iseckanog peršuna
  • 1 kašičica origana
  • ulje so
  • biber
Pasulj
foto: Shutterstock

Uputstvo:

Potopiti pasulj oko 2 sata, zatim ga obariti u slanoj vodi i kad je dobro skuvan, ocediti. Na ulju malo propržiti iseckan na krupne komade crni luk. Dodati paradajz, šećer i pasulj, origano, so i biber i sve kuvati na vrlo tihoj vatri oko 20 minuta. Na kraju dodati peršun.

Ako se posti na vodi, izostavi se ulje, a baren pasulj se kuva sa paradajzom i ostalim sastojcima malo duže, da bi se luk skuvao.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs