Super ručak

PILETINA U SOSU OD MEDA I BELOG LUKA: Naš predlog za današnji ručak je jedno fantastično gurmansko jelo

Proverite zašto se za ovo jelo kaže da se "lepi za prste"

Recepti
Autor:
PILETINA U SOSU OD MEDA I BELOG LUKA: Naš predlog za današnji ručak je jedno fantastično gurmansko jelo
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g pilećih grudi
  • 2 kašičice ulja
  • 3 kašike meda
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 čena belog luka
  • so, biber
  • semenke susama, kikiriki, peršun (po želji)
piletina
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Zagrejte ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri.

2. Piletinu isecite na kockice posolite i pobiberite, ali ne preterujte jer je preliv od soje već slan. Pecite je 4-5 minuta sa svih strana.

3. Napravite glazuru: umutite med, soja sos, sitno iseckan ili ispasiran beli luk (ko voli može da doda i malo ljute paprike).

4. Sipajte ovu smesu u tiganj i dobro promešajte da obloži komade piletine. Krčkajte dok meso ne bude sasvim izdinstano, 4-5 minuta.

5. Poslužite s kuvanim pirinčem, krompir-pireom ili kuvanim povrćem i po želji pospite pečenim semenkama susama, izmrvljenim kikirikijem i peršunom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs