ĆUFTE SA BRIONA: Ovaj ručak je Jovanka spremala Titu kad god je hteo domaću kuhinju - VRHUNSKI OBROK IZ RERNE

Danas vam predlažemo da napravite ćufte u rernu po receptu Jovanke Broz

Recepti
Autor:
ĆUFTE SA BRIONA: Ovaj ručak je Jovanka spremala Titu kad god je hteo domaću kuhinju - VRHUNSKI OBROK IZ RERNE
Foto: printscreen/youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Naš današnji predlog za ručak su ćufte iz rerne, po receptu Jovanke Broz.

Sastojci:

  • 1kg krompira
  • 500gr mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • 150 gr slaninice
  • 250 gr rendanog kačkavalja
  • 50gr maslaca
  • 50ml ulja
  • Origano, biber, suvi začin
  • paradajz sos

Priprema: Krompir skuvajte. Dok se krompir kuva napravite ćufte od mlevenog mesa, sitno seckanog luka, slaninice i začina. Kuvan krompir izmešajte sa maslacem i napravite pire. Pire krompir stavite u vatrostalnu činiju na dno, preko stavite paradajz sos sa začinima, pa preko ćuftice i zapecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Preko ćufta stavite rendan kačkavalj i zapecite još oko pet do 10 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs