NAJLEPŠA VEČERA I ZALOGAJ ZA SVE PRILIKE: Neko je zove španska a neko carska pita ali se uvek smaže za čas!

Postoji dosta recepata a izmene su minimalne, jedno je sigurno, ova pita je rado viđen gost na tanjru.

Recepti
19:44h Autor:
NAJLEPŠA VEČERA I ZALOGAJ ZA SVE PRILIKE: Neko je zove španska a neko carska pita ali se uvek smaže za čas!
Najlepša večera je ova španska pita!, Foto: Bakina kuhinja

Kako god da je zovete ako ste je probali onda znate da je veoma ukusna! Priprema ove pite nije komplikovana ni teška i pravi se brzo. Potrebno je da se sjedine svi sastojci a zatim se jednostavno izlije u pleh i ispeče. Može biti odličan doručak, večera ili predjelo uz neki jogurt i sir.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 400 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 200 gr pšeničnog brašna
  • 200 gr kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 gr crvene kisele ili pečene paprike
  • 160 gr sira
  • 100 gr šunke, pilećeg filea ili salame
  • 100 gr kiselih krastavčića
  • Susam za posipanje

Priprema:

Umutite jaja, dodajte mleko a potom postepeno dodavajte brašno i prašak za pecivo uz konstantno mešanje. Dobro izmešajte kako ne bi bilo grudvica.

Ostale sastojke iseckajte na kockice željene veličine pa sjedinite sa smesom.

Pecite potom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko tridesetak minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs