Čili peper

FEFERONI U TEGLI: Ko voli da obrok malo zaljuti, neka napravi par tegli ove zimnice da mu se nađe

Samo budite umereni s njima, ne valja za stomak kad se pretera sa ljutom zimnicom

Recepti
Autor:
FEFERONI U TEGLI: Ko voli da obrok malo zaljuti, neka napravi par tegli ove zimnice da mu se nađe
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • feferoni
  • sirće
  • so
  • šećer
  • biber u zrnu
  • voda
feferone
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Feferone oprati, odseći im drškice i izbušiti ih na nekoliko mesta. Poređati ih u teglu, staviti na njih kašičicu soli, 2 kašike šećera, naliti 1/4 tegle sirćetom, dodati 5 zrna bibera i dopuniti tegle do vrha prokuvanom ohlađenom vodom. Zatvoriti tegle zatvaračima i izmućkati da se tečnost sjedini.

2. Tegle od 7 dl poređati u pleh, staviti ih u rernu zagrejanu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, pa rernu isključiti i ostaviti da se tegle u njoj ohlade.

3. Ako koristite duplo veće tegle, udvostručite količinu sastojaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs