OMILJENI DORUČAK LEDI DI KOJI JE JELA BAR 3 PUTA NEDELJNO: Ceo dan bude sita, a zbog njega NIKAD NIJE IMALA VIŠAK KG

Omiljeni doručak princeze Dajane će vam verovatno delovati neobično, ali je mnogo ukusan i hraniljiv!

Recepti
11:30h Autor:
OMILJENI DORUČAK LEDI DI KOJI JE JELA BAR 3 PUTA NEDELJNO: Ceo dan bude sita, a zbog njega NIKAD NIJE IMALA VIŠAK KG
Omiljeni doručak princeze Dajane, Foto: Profimedia

Princeza Dajana i danas je sinonim za damu borbenog karaktera, koja nije trpela besmislena ograničenja, te je i sada inspiracija mnogim damama. Uvek je prelepo izgledala, vitku liniju je stalno održavala, a njene odevne kombinacije se i dalje kopiraju. Da bi zadržala top formu, vodila je računa o ishrani, a omiljeni doručak joj je umnogome pomogao da bude sita i zgodna!

Naime, šef kuhinje Daren Mekgrejdi jednom prilikom je rekao da je najmanje tri puta nedeljno ujutru jela pasulj! Nemojte se čuditi, jer je to za Veliku Britaniju potpuno normalno.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Uz ovo jelo princeza Dajana volela je da pojede i jedan grejpfrut, šolju kafe i čašu soka od pomorandže - i to sve pre odlaska u teretanu.

- Htela je pasulj jer joj je neko rekao da ima malo ugljenih hidrata, malo masti i proteine, što je odlično za nekoga ko vežba, rekao je šef kuhinje Mekgrejdi.

Pasulj se inače služi uz jaja, kobasice, slaninu i pečurke i zajedno čine omiljeni tradicionalni engleski doručak.

Aneta Konstantinides, novinarka Insidera, isprobala je Dajanin najdraži doručak i postalo joj je jasno zašto je princeza jela baš pasulj pre treninga.

Pasulj
foto: Shutterstock

- Baš kao i Dajana, otkrila sam da je pečeni pasulj odličan način se napunite gorivom pre podnevnog treninga.Obično ga uparim sa pečenim jajima i nekim feta sirom (ipak sam Grkinja). Dodaću i kriške avokada ako imam. I pasulj uvek jedem sa puno ljutog sosa i sveže mlevenim crnim biberom. Pasulj ima odličan ukus sa kajganom i tostom, takođe, otkrila je.

Ni za Dajanu se nije spremao i kuvao pasulj ujutru, nego je jela onaj iz konzerve, a taj je isprobala i novinarka Aneta.

- Za zagrevanje pasulja potrebno je samo dva i po minuta i zdrav je. Za doručak iskoristim pola limenke, koja ima 150 kalorija, devet grama proteina i nula grama masti, kaže Konstantinides.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kako je izgledao trening Ledi Di?

Step aerobik popularan tokom poslednje 2 dekade prošlog veka, kao i kardio vežbe, bile su neizostavni deo princezinog treninga. Pored toga, praktikovala je trčanje i duge šetnje, koje je posebno volela. Kao mama dva dečaka imala je pune ruke posla, ali nije dozvolila da je to poremeti, već je redovno vežbala.

Interesantno je da joj je Dženi Rivit usadila ljubav prema rolerima, koje je često vozila.

Svako ko je bar jednom pokušao, zna koliko su dobri za zatezanje mišića, pre svega nogu, a zbog održavanja ravnoteže angažovane su i ruke, odnosno, celo telo. Usput, ova aktivnost je veoma zabavna.

U spomenutom intervjuu, Dženi Rivit osvrnula se i na poremećaj ishrane, koji je obrađen i u seriji The Crown. Upravo njoj se princeza poveravala i priznala da pati od bulimije, pa joj je trening bio ventil u teškim životnim trenucima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs