KAKO BI IZGLEDALO KRUNISANJE DA JE DAJANA ŽIVA? Kamila ne bi dobila titulu, a jedna stvar bi je posebno RAZBESNELA

Mnogi se danas pitaju kako bi izgledalo krunisanje kralja Čarlsa da je princeza Dajana živa.

Celebrities
Autor:
KAKO BI IZGLEDALO KRUNISANJE DA JE DAJANA ŽIVA? Kamila ne bi dobila titulu, a jedna stvar bi je posebno RAZBESNELA
Kako bi izgledalo krunisanje da je princeza Dajana živa?, Foto: Profimedia

Danas će biti krunisana britanski kralj Čarls III. Danima je u centru pažnje kao i njegova supruga Kamila. Ipak, brojni Britanci ne mogu a da se ne zapitaju - kako bi današnji dan izgledao da je princeza Dajana živa.

Čarls je najstariji kralj u istoriji Velike Britanije, a zbog činjenice kako je njihova ljubav počela, kao i da je Dajana izgubila život, Kamila koja će danas postati kraljica supruga ne uživa preteranu ljubav Britanaca.

Kamila ne uživa preteranu nakslonost Britanaca
Kamila ne uživa preteranu nakslonost Britanaca foto: Profimedia

Da je Dajana živa, prva stvar koja je upitna jest da li Čarls uopšte oženio Kamilu. Podsetimo, on i Dajana razveli su se 1996. godine, a godinu dana kasnije ona je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Kamilu je oženio 2005. godine, a tada je objavljeno da će ona nositi titulu princeze kad Čarls postane kralj. Tu je u jednom trenu uskočila njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta, koja je snaji ipak odlučila da da titulu kraljice supruge.

Elizabeta je odlučila da Kamila nosi titulu kraljice supruge
Elizabeta je odlučila da Kamila nosi titulu kraljice supruge foto: Profimedia

Ono što je sigurno, nakon njihova razvoda 1996. godine, čak i da je ostala živa, Dajna danas ne bi postala kraljica jer se tog prava odrekla. Nakon razvoda dogovoreno je da će Dajana biti princeza od Velsa.

Navodno je Čarls insistirao na tome da se Dajana odrekne titule Njenog kraljevskog visočanstvo, iako je navodno kraljica Elizabeta bila spremna na to da bivša snaja zadrži tu titulu.

Dajana je nakon razvoda zadržala titutlu prineceze od Velsa
Dajana je nakon razvoda zadržala titutlu prineceze od Velsa foto: Profimedia

Dajanin batler Pol Barel svojvremeno je ispričao da je Dajana bila jako uzrujana kad je morala da se odrekne titule Njenog kraljevskog visočanstva, a tada 14-godišnji Vilijam ju je tešio rečima: 'Ne brini mama, vratću ti titulu jednog dana kad postanem kralj'.

Ovih dana je rekao da veruje da bi Dajana prisustvovala krunisanju te da bi 'zasenila' sve ostale.

"Mislim da bi izgledala zapanjujuće. Zasenila bi sve - na ljutnju nekih - ali bi to učinila s gracioznošću", rekao je Pol.

Da je živa Dajana bi prisustvovala krunisanju
Da je živa Dajana bi prisustvovala krunisanju foto: Profimedia

Nakon krunisanja Dajana bi i dalje bila princeza od Velsa. "Zadržala bi svoju titulu princeze jer je to bio deo originalnog sporazuma o razvodu", rekao je za The New York Post stručnjak za ustavne odnose Robert Moris iz Ustavnog odela Univerziteta u Londonu.

Tu se javlja problem jer je udajom za Čarlsa i Kamila postala princeza od Velsa.

Postoje teorije da bi Dajana postala kraljica majka da je dočekala Vilijamovo krunisanje. Ipak, to je prilično sumnjiva teorija, jer bi za tu titulu trebala da bude kraljeva udovica, što ona ne bi bila.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

S druge strane, ako Čarls umre pre Kamile, ona neće biti kraljica majka jer nije majka budućeg kralja, već će postati kraljica udovica.

Da se recimo Dajana nakon razvoda od Čarlsa ponovo udala, ostala bi bez titule princeze od Velsa te bi postala Lejdi Dajana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs