I DALJE JE SVI OBOŽAVAJU

POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE: Otkrio ih je vatrogasac, naježićete se kad pročitate šta je rekla pre nego što je UMRLA

Poslednje reči Ledi Di su tugo bile tajna, a o svemu je progovorio čovek koji je poslednji pričao sa njom...

Zanimljivosti
10:46h Autor:
POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE: Otkrio ih je vatrogasac, naježićete se kad pročitate šta je rekla pre nego što je UMRLA
Poslednje reči princeze princeze Dajane, Foto: Profimedia

Princeza Dajana, dama koja je ostavila neizbrisiv trag u britanskoj istoriji, poginula je 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Do tragedije je došlo kada je automobil, u kojem se nalazila sa verenikom, udario u barikadu. A vatrogasac Havijer Gurmelon, koji je pokušavao da ih spase, bio je poslednja osoba koja je razgovarala sa Ledi Di.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Svedočio je njenim poslednjim trenucima, te je otkrio šta je izgovorila na samrti. Prema njegovim rečima, princezine oči su bile otvorene i bila je pri svesti. Pre nego što su je izneli iz auta, držao ju je za ruku i tešio, govoreći joj da ostane mirna. Nakon prvih znakova srčanog zastoja vatrogasac je dao sve od sebe da oživi lepu Dajanu, koja je samo mesec dana pre smrti uživala na letovanju sa ljubavnikom i sinovima.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

- Masirao sam joj srce i nekoliko sekundi kasnije ponovo je počela da diše. To je bilo olakšanje, naravno, jer, kao osoba koja radi u hitnoj službi, želite da spasavate živote i to je ono što sam mislio da sam učinio. Da budem iskren, mislio sam da će preživeti. Koliko sam znao, dok je bila u kolima hitne pomoći, bila je živa. Ali kasnije sam saznao da je umrla. Bilo je to vrlo potresno za mene. Kasnije sam saznao da je zadobila teške telesne povrede - priča vatrogasac.

U trenutku kada je uspeo da je povrati, kako navodi Havijer, zbunjeno i uplašeno ga je pitala:

- Bože moj, šta se deilo?

To su ujedno bile i njene poslednje reči.

Princeza Dajana, Lejdi Dajana
foto: Profimedia

Kako je zapravo došlo do nesreće?

Postoje brojne teorije zavere o stvarnom uzroku nesreće. Pojedini smatraju da je neko ciljano želeo da ukloni princezu Dajanu, jer je bila žena bez kompromisa. Međutim, prema zvaničnoj istrazi do tragedije je došlo kada je vozač "mercedesa" usled velike brzine izgubio kontrolu i udario u jedno od bankina.

1 / 5 Foto: Profimedia

Takođe, na osnovu detalja sudske istrage, zaključeno je da su pogibiji princeze i njenog verenika, egipatskog milionerra Dodija el Fajeda, doprinele sledeće činjenice: jurili su ih paparaci na motorima, nisu vezali pojaseve, a vozač je bio u alkoholisanom stanju.

Bet obzira na sve, Ledi Di je ostala jedna od najomijenijih princeza, koja je hrabro stajala iza svojih stavova, ne dozvoljavajući da neko upravlja njenim životom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs