ASTROLOGIJA OTKRIVA

Saznajte sa kojim jakim i inspirativnim ženama delite horoskopski znak: One su hrabre, strasne i uspešne! (FOTO)

Bilo da ste ekscentrična Vodolija ili Strelac sklon neobičnim poduhvatima, svaki horoskopski znak ima kul osobine koje ga čine posebnim. Saznajte sa kojim izuzetnim ženama, što su se istakle u hrabrosti, inovativnosti i kreativnosti, delite zodijačke odrednice

Zanimljivosti
22:35h Autor:
Saznajte sa kojim jakim i inspirativnim ženama delite horoskopski znak: One su hrabre, strasne i uspešne! (FOTO)
Foto: Profimedia

OVAN

Žene rođene u znaku Ovna su energične, snažne, odlučne, spremne za akciju. Strastvene su i vole slobodu. Avanturistički i sportski duh čini ih predvodnicama čega god se prihvate. Kada nešto naume, ići će i glavom kroz zid ako bude potrebno.

Žene Ovnovi su i otkačene, poput Lejdi Gage i legendarne britanske dizajnerke Vivijen Vestvud. Znaku Ovna pripadaju i Sara Džesika Parker, Selin Dion i Viktorija Bekam.

Ovo se ne bi svako usudio da uradi: Viktorija Bekam se pohvalila tetovažom sina (18)! (FOTO)

foto: Profimedia

BIK

Da su žene Bikovi zaista kraljice, činjenice govore same za sebe. Moćne predvodnice ovog znaka obeležile su 18. vek: ruska carica Katarina Velika i Marija Terezija, vladarka Habsburške Monarhije. U današnje vreme, u znaku Bika je na prestolu Velike Britanije –Elizabeta II, najdugovečnija vladarka u njihovoj isotriji, sa 65-godišnjim kraljevskim stažom.

Najtužnije holivudske ljubavne priče svih vremena: Pravili skandale da bi bili zajedno, umirali od tuge! (FOTO)

foto: Profimedia

Žene Bikovi vole zemaljske užitke, prave su hedonistkinje, ali u isto vreme čvrsto stoje na zemlji, vole stabilnost i postojanost. Ali, bez problema mogu da odbace konvencionalno ponašanje, poput slavnih holivudskih prezimenjakinja Ketrin Hepbern i Odri Hepbern.

U znaku Bika rođene su i Barbra Strejsend, Šer, Adel, Penelopa Kruz i Megan Foks.

BLIZANCI

U skladu sa svojim horoskopskim znakom, žene Blizanci se često čine kao dve osobe u jednom telu, a muškarcima su neodoljive jer su u isto vreme "anđeo i đavo". Pripadnice ovog znaka vrlo su privlačne i zbog svoje lepršave naravi. Radoznale su, komunikativne i snalažljive, i u svakoj situaciji znaju da upotrijebe svoj šarm.

Nikol Kidman pred posebnim izazovom: Uživa u crvima, skakavcima, cvrčcima! (VIDEO)

foto: Profimedia

Legendarna pevačica i plesačica Džozefina Bejker, filmska diva Merlin Monro i književnica Fronsoa Sagan, žene u ovom znaku upisane su u istoriju.

Pripadnice ovog znaka su i Anđelina Džoli, Naomi Kembel, Džoan Kolins, Nikol Kidman, Hajdi Klum,Kajli Minog, Natali Portman i Adrijana Lima.

RAK

U ovom znaku rođene su legendarna gluvo-slepa aktivistkinja Helen Keler, princeza Dajana, slikarka Frida Kalo, rokerka Debora Heri, glumice Meril Strip i Sofija Vergara, supermodel Žizel Bundšen...

Burna ljubavna romansa dva najveća meksička umetnika: Priča o slonu i golubici! (FOTO)

foto: Profimedia

Sve žene koje pomeraju granice. Živi dokaz da osobine Raka nisu samo osećajnost i povučenost nego i otvorenost prema ljudima kao i osećaj za biznis.

LAV

Lavice kao da su rođene upravo zato da budu u centru pažnje, one zrače snagom i autoritetom, ambiciozne su, smele i tačno znaju šta žele. Vole da imaju publiku, ne samo zbog pukog uživanja u pažnji, nego i zato što ih drugi ljudi nadahnjuju na kreativne ideje.

Dženifer Lopez: Svi muškarci vole kada smo svoje i prirodne! (FOTO)

foto: Profimedia

Među najistaknutijim Lavicama su francuska modna ikona Koko Šanel koja je iz temelja promenila modni svet i pilot Amelija Erhart, prva žena u istoriji koja je sama preletela Atlantski okean, ali je na žalost misteriozno nestala na svom kasnijem putu oko sveta. Šta bi bio znak Lava bez Madone, Dženifer Lopez, Šarliz Teron, Hale Beri, Helen Miren, Dženifer Lorens...

DEVICA

Znak Device poznat je po razvijenom intelektu, analitičnosti, marljivosti i perfekcionizmu – a upravo je takva bila legendarna kraljica krimića Agata Kristi.

Slavne horoskopske Device su i Greta Garbo i Sofija Loren, koje su u punom sjaju pokazale da, za razliku od uvreženog mišljenja o strogim i suzdržljivim Devicama, one mogu biti izuzetno ženstvene.

Sofija Loren davne 1950. godine: Italijanska lepotica plenila elegancijom! (FOTO)

foto: Profimedia

Uopšte, Device imaju smisla za sklad i eleganciju pa stvaraju svoj lični stil. Najpoznatije Device današnjice su Bijonse, Blejk Lajvli, Selma Hajek, Kameron Dijaz i Pink.

VAGA

Žene u znaku Vage su vrlo šarmantne i zrače elegancijom. U odnosima s drugima smirene su i odmerene, imaju izražen smisao za lepo i u svemu traže ravnotežu. Majstori su u diplomatskom ponašanju, dobro razumeju ljude, a i same vole da budu prihvaćene i voljene. Imaju prefinjen osećaj za etiku i znaju dobro da prosude stvari.

Brižit Bardo: Stilske lekcije legendarne modne ikone koje važe i danas! (FOTO)

foto: Profimedia

Lepe Vage ostavile su neizbrisiv trag na filmu: Rita Hejvort, Brižit Bardo, Ketrin Danev, Monika Beluči, Gvinet Paltrou... Među poznatim Vagama koje su izuzetno uspešne poslovne žene koje pozlate sve što dotaknu, ističu se Gven Stefani iKim Kardašijan.

ŠKORPIJA

Žene rođene u znaku Škorpije imaju vrlo razvenu intuiciju i tajanstvenu, pomalo mračnu stranu koja im daje posebnu privlačnost. Izuzetno su strastvene i predane, ali često to ne pokazuju otvoreno nego svoju intimu čuvaju za sebe. Vrlo su temperamentne, a kada nešto odluče, dosledne su u tome dok ne postignu cilj.

Iza najlepšeg osmeha krije se velika tuga: Kao mlada izgubila roditelje, sestra izvršila samoubistvo! (FOTO)

foto: Profimedia

Među najpoznatijim svetskim predstavnicama ovog znaka je prva nobelovka u istoriji, hemičarka i fizičarka Mari Kiri, prva indijska premijerka Indira Gandi, princeza Grejs Keli kao i današnje zvezde Džulija Roberts, Meg Rajan i Kejti Peri.

STRELAC

Žena Strelac cenu svoju slobodu i ne voli da je išta sputava, a posebno ne rutina i monotonija. Puna je života, nikad ne gubi optimizam, uvek je spremna na nove izazove. Obožava putovanja (uključujući i ona duhovna), uživa u kreativnim dostignućima. Voli fer igru, sklona je visokim idealima.

Džejn Fonda: Poznata glumica skrivala strašnu tajnu koja joj je obeležila početak karijere!(FOTO)

foto: Profimedia

Poznati Strelci su Džejn Ostin, Džejn Fonda, Tina Tarner, Skarler Johanson i Tejlor Svift.

JARAC

Za žene Jarčeve često se kaže da su poput nezaustavljivog voza kada nešto naume. Odlučne su, neustrašive i čvrsto fokusirane na svoj cilj, zbog čega najčešće i postižu uspeh. Nazivaju ih maratoncima zodijaka. Takođe su dostojanstvene, drže do sebe. Odane su partnerke i prijateljice. Iako se to možda na prvi pogled ne bi reklo, imaju i nežnu, romantičnu stranu.

Dajan Kiton: Bila je smrtno zaljubljena samo jednom, nikada se nije udala, a sa 50 godina usvojila dvoje dece! (FOTO)

foto: Profimedia

U znaku Jarca rođene su filozofkinja i feministkinja Simon de Bovoar, ikona sveta lepote Helena Rubinštajn, glumice Marlen Ditrih, Dajana Kiton i Sijena Miler, vojvotkinja Kejt Midlton, dizajnerka Karolina Herera, manekenke Kejt Mos i Irina Šajk.

VODOLIJA

Prva i jedina kineska carica ikada, Vu Zetian, koja se još u 7. veku usudila da zgrabi presto kada joj se ukazala prilika, bila je čudo svojeg doba: učena, snalažljiva, pokretačica društvenih promena. Rođena je u znaku Vodolije koji uvek živi po svojim pravilima i ispred svog vremena. Vodolije su jednostavno drugačiji, bilo da imaju drugačiju frizuru ili žele da promene svet.

Napunila je džepove kamenjem i skočila u reku: Težak udarac sudbine je prerano oterao u smrt (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Iskreni su, originalni, neočekivani, sposobni su da spoje nespojivo. Vodolijie su i pisac i feministkinja Virdžinija Vulf, voditeljka Opra Vinfri, glumica Dženifer Aniston i pevačica Šakira.

RIBE

U ovom znaku poznatom po intuiciji i umetničkim sklonostima, ribe ne treba smatrati samo nežnim cvetićima - premda jesu romantične i sanjari ali Ribe itekako mogu da budu snažne.

Sindi Kraford napunila 52 godine: U životu treba znati ne preterivati i to je prvi najvažniji korak do sreće! (FOTO)

foto: Profimedia

U ovom znaku rođene su i Elizabet Tejlor, Eva Mendez, Rijana, Sindi Kraford i Eva Longoria.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs