tužna vest

Balkan će ga pamtiti i po saradnji sa Terezom Kesovijom: Mišel Legran preminuo u 86 godini!

Trostruki Oskarovac preminuo je u 86 godini u Parizu

Vesti
Autor:
Balkan će ga pamtiti i po saradnji sa Terezom Kesovijom: Mišel Legran preminuo u 86 godini!
Foto: Profimedia

Francuski kompozitor i džez pijanista Mišel Legran, koji se proslavio muzikom za filmove "Šerburški kišobrani" i "Devojke iz Rošfora", preminuo je u 86. godini, piše BBC.

Tokom karijere koja je trajala duže od 50 godina Legran je komponovao muziku za više od 200 filmskih i TV emisija, a njegove pesme popularnije su od filmova za koje su nastale.

Prvog Oskara dobio je 1968. godine za pesmu "The Windmills Your Mind" koja je nastala za potrebe filma "Thomas Crown Affair" reditelja Normana Jewisona. Oskara je dobio i 1971. i 1983. godine.

Voleli se 38 godina: Preminuo muž Nede Arnerić, glumica slomljena

foto: Profimedia

Počeo je da komponuje filmsku muziku 60-ih godina s dolaskom Novog talasa. Sarađivao je sa Anjes Vardom, Žan-Lik Godarom, ali najviše sa Žakom Demijom, autorom ostvarenja "Šerburški kišobrani" (1964) i "Devojke iz Rošfora" (1967) sa Katrin Denev.

Preminuo glumac Miodrag Radovanović!

Tokom svoje bogate karijere sarađivao je brojnim zvezdama kao što su Miles Davies, Ray Charles, Frank Sinatra i Edith Piaf.

Na prostorima bivše Jugoslavije je poznat po saradnji s Terezom Kesovijom.

Rođen je u Parizu 1932. godine, a agencija AFP prenosi da je u aprilu planirao održati nekoliko koncerata u rodnom gradu.

Preminuo Dušan Makavejev (87)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs