Vremenska prognoza

Vreme u Srbiji: Vetrovito ali toplije, opasnost od ledene kiše!

U Beogradu će biti vetrovito uz postepeno povećanje oblačnosti i mogućnost kratkotrajne kiše, a tokom noći u višim delovima grada i kratkotrajn sneg

Vesti
Autor:
Vreme u Srbiji: Vetrovito ali toplije, opasnost od ledene kiše!
Foto: Beta / Dragan Gojić

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti vetrovito uz postepeno naoblačenje mestimično s kišom, uglavnom u Vojvodini i na jugu i jugozapadu Srbije.

Na visokim planinama padaće sneg, a u Timočkoj Krajini hladno uz mogućnost ledene kiše, saopštio je RHMZ.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području povremeno i olujni koji će krajem dana biti u slabljenju.

U nižim predelima doći će do intenzivnog topljenja snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura biće od - 5 na istoku i jugoistoku, do 5 stepeni na jugu Banata. Najviša temperatura od 2, do koliko će biti u Timočkoj Krajini, do 10 stepeni.

U Beogradu će biti vetrovito uz postepeno povećanje oblačnosti i mogućnost kratkotrajne kiše, a tokom noći u višim delovima grada i kratkotrajn sneg.

Duvaće jak, povremeno olujni, jugoistočni vetar što će uz relativno visoku temperaturu usloviti intenzivno topljenje snežnog pokrivača. Jutarnja temperatura biće 3, najviša dnevna 8 stepeni.

Prema izgledima vremena do 4. februara, u utorak, uz pad temperature, kiša će ponovo preći u sneg ponegde i u nižim predelima, ali će padavine biti sporadične i slabijeg intenziteta. U Timočkoj Krajini ujutru mogućnost ledene kiše. U sredu u većem delu umereno oblačno i bez padavina, samo još ponegde u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije kiša i sneg.

U drugoj polovini sedmice temperatura u postepenom porastu uz čestu pojavu padavina. Za vikend pojačanje južnog i jugoistočnog vetra s kišom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs