Pop kultura

Endi Vorhol proslavio selfi mnogo pre starleta

Crteži i autoportreti rađeni Instagramom 1970-ih godina Polaroidom biće izloženi u Dalijevom muzeju na Floridi a obuhvataće više od 100 Vorholovih dela i nekoliko filmova
Vesti 16.01.2014. - 10:46h Autor: Tanjug
Foto: AP

Endi Vorhol bio je jedan od prvih ljubitelja i autora selfija, ako je suditi po novoj izložbi njegovih radova koja će biti otvorena na Floridi.

 

U Dalijevom muzeju u Sent Pitersburgu na Floridi izložene su slike, crteži i autoportreti rađeni Instagramom 1970ih - Polaroidom, piše AP.

 

Na slikama se vidi Vorhol kako pozira sa lobanjom, Vorhol zamišljen u crno-beloj odevnoj kombinaciji, Vorhol između Džona Lenona i Joko Ono...Vorholova vizije pop kulture i slave potpuno je u skladu sa trenutnom ljubavlju Amerikanaca prema Kardašijanovima i sajtu koji prati poznate TMZ.com, ocenjuje agencija.

 

Izložba više od 100 dela i nekoliko filmova ovog umetnika biće otvorena u subotu i trajaće do 27. aprila. Izložena dela su pozajmica Vorholovog muzeja u Pitsburgu gde je rođen.

 

Ovo je prvi put da muzej posvećen španskom nadrealisti Salvadoru Daliju izlaže Vorholova dela. U muzeju navode da sui Dali i Vorhol imali mnogo toga zajedničkog a posetioci će moći da vide i dve fotografije sa njih dvojicom.

 

Dali je bio nešto stariji od Vorhola ali su obojica opčinjavali javnost svojim kontroverznim delima koja su izazivala pažnju posmatrača. Vorhol je često posećivao Dalija u njegovom apartmanu u Sent Redžis hotelu u Njujorku a jednom prilikom je snimio i svoj čuveni "probni snimak" Dalija. Izložba je, inače, zamišljena kao set za probna snimanja i posetioci mogu da sede ispred kamere i svoje "probe" šalju na Tviter i Fejsbuk.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...