U komšiluku

Ovo je najbolji grad za život: Tako nam je blizu! (FOTO)

Deveti put za redom ovaj grad je proglašen za najbolji grad za život

Vesti 11.12.2018. - 18:30h Autor: CdM.me
Foto: Shutterstock

Prema istraživanju globalne konzultantsko preduzetničke grupe Mercer, u konkurenciji 231. svetskog grada austrijska prestonica je i ove godine, deveti put zaredom, proglašena najboljim gradom na svetu kada je u pitanju kvalitet života.

 

U istraživanju se upoređuje četrdesetak raznih faktora kao što je politička stabilnost, infrastruktura, zdravstvena njega, obrazovanje, stepen kriminaliteta, rekreacija, kultura, brige o životnoj sredini, lične slobode, na način da se sabiraju bodovi u svim kategorijama – političkoj, socijalnoj i privrednoj.

 

Širom sveta Beč služi kao primer urbanog kvaliteta življenja. Beč gradi budućnost, odnosno pokazuje sliku svoje nove urbanosti kao grad budućnosti jer rast i promene takođe nude mogućnost da se grad izgrađuje u skladu sa vodećim principima urbanog razvoja koji štedi buduće resurse.

 

Ovde niko ne zaključava vrata: Najsigurnija država na svetu! (FOTO)

foto: Shutterstock

Nadalje, Beč raste van svojih granica i pokazuje ga u metropolitanskom regionu kao globalnoj ekonomskoj i istraživačkoj lokaciji.

 

Ne raste samo Beč, već i čitava regija, koja uključuje susedne okruge Donje Austrije i delove Severnog Burgenlanda. 2030. godine će živeti više od tri miliona ljudi u ovoj metropolskoj regiji.

 

Beč je takođe “pametan grad”, funkcionalni grad koji nudi svojim građanima visokokvalitetnu socijalnu infrastrukturu, zelene i rekreacijske oblasti, udobnost i sigurnost zbrinjavanja, koja upravlja prirodnim resursima i doprinosi zaštiti klime.

 

Grad nastoji dugoročno osigurati taj status pomoću sveobuhvatnih mera za održiv urbani razvoj grada, ali i odličnim strateškim planiranjem.

 

Najskromnija kraljica vlada najsrećnijom zemljom na svetu: Oni šume ne seku, sami sebe izdržavaju! (FOTO)

foto: Shutterstock

 

Javni prevoz je neobično jeftin. Sedmična karta koja uključuje putovanje svim javnim prevoznim sredstvima košta oko 17 evra. Međutim neverovatno zvuči da je cena javnog prevoza 1 evro dnevno. Naime 365 evra košta godišnja karta za javni prevoz u Beču.

 

U ovoj evropskoj zemlji žena ima sva prava: Raj za nežniji pol! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...