Poslednji ukor

Evropska komesarka upozorava Zakerberga: Moje strpljenje sa Fejsbukom je na izmaku! Sredite se ili sankcije!

Takođe je istakla da je platforma za rentiranje smeštaja Airbnb preduzela potrebne izmene, nakon što joj je to sugerisano pre tri meseca

Vesti
Autor:
Evropska komesarka upozorava Zakerberga: Moje strpljenje sa Fejsbukom je na izmaku! Sredite se ili sankcije!
Mark Zakerberg, Foto: Profimedia

Evropska komesarka za pravosuđe Vera Jurova dala je američkom medijskom gigantu Fejsbuku rok do kraja godine da postupi u skladu sa propisima EU o zaštiti potrošača ili će se u suprotnom suočiti sa sankcijama.

"Moje strpljenje je stiglo do kranje granice. Iako me Fejsbuk uveravao da će do decembra konačno prilagoditi sve preostale obmanjujuće uslove usluga, pokazalo se da ovo traje predugo", navodi se u saopštenju Jurove.

"Sada je vreme za akciju i više nema obećanja. Ako se promene u potpunosti ne implementiraju do kraja godine, pozvaću vlasti za zaštitu potrošača da brzo deluju i sankcionišu kompaniju", izjavila je Jurova.

Takođe je istakla da je platforma za rentiranje smeštaja Airbnb preduzela potrebne izmene, nakon što joj je to sugerisano pre tri meseca.

Jurova je u februaru poručila da Fejsbuk i druge platforme za različite vrste društvenog umrežavanja moraju da poštuju pravila.

foto: Promo

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs