Nestabilno vreme

Za vikend pravo leto: Od ponedeljka ponovo pad temperature i padavine

Veoma toplo vreme zadržaće se i u nedelju, a živa u termometru opet će preći 30. podeok u svim delovima zemlje

Vesti
Autor:
Foto: Profimedia

Nakon nekoliko hladnijih dana, meteorolozi najavljuju da je pred nama nešto topliji vikend, ali potom opet sledi pad temperature.

 

"Danas će vreme biti daleko stabilnije, uživaćemo u više sunca. Pljuskova sa grmljavinom biće u veoma kratkim intervalima i to u istočnim i jugoistočnim delovima Srbije. Temperatura će biti primerena onoj letnjoj, od 26 do 30 stepeni", kaže za Blic meteorolog Đorđe Đurić.


U subotu nam stiže pravi letnji dan, te će ceo vikend biti delimično tropski. Temperatura će se u subotu kretati od 29 do 32 stepena, a jedino su tokom noći, ponegde u Vojvodini, mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

 

"Veoma toplo vreme zadržaće se i u nedelju, a živa u termometru opet će preći 30. podeok u svim delovima zemlje. Na jugoistoku Srbije očekuju se čak 34 stepena", priča Đurić.

 

Nažalost, sudeći prema prognozi, skupo ćemo platiti ovaj "letnji vikend" jer nam već u nedeljno posle podne sa zapada stiže osveženje sa pljuskovima i grmljavinom. Biće osetan pad temperature, a stvoriće se i uslovi za jače vremenske nepogode.

 

"Početkom sledeće sedmice biće oblačno i nestabilno, a temperatura će se kretati od 23 do 29 stepeni. Takvo vreme bi se zadržalo do srede, te nam od četvrtka dolazi stabilizacija. Ukoliko ne dođe do promena, kraj jula bi trebalo da bude sunčan, sa temperaturom od 28 do 32 stepena", smatra Đurić.

 

Gledajući prvu polovinu leta, meteorolozi kažu da će avgust biti stabilniji, ali se i dalje ne naziru duži tropski talasi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...