Inteligenti i uporni miševi

Pariz: Invazija miševa u čuvenoj Galeri Lafajet

Najezda miševa nekako uspeva da izbegne pravo misnko polje mišolovki koje je postavljeno u najvećoj evropskoj robnoj kući kroz koju godišnje prođe 25 miliona posetilaca
Vesti 20.11.2013. - 11:45h Autor: Tanjug
Foto: Wikipedia

Čuvena francuska robna kuća Galeri Lafajet suočava se sa pravom najezdom miševa. Sa svojih 70.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora i 25 miliona posetilaca godišnje, Galeri Lafajet je najveća robna kuća u Evropi.

 

Ono što, međutim, javnost ne zna je to da prostor pod njenom 100 godina starom staklenom kupolom vrvi ne samo od kupaca već i miševa.

 

- "Centrala" im je u kuhinji kafea Lafajet i u menzi za zaposlene - kazala je Korin Visbek, predstavnica Galeri Lafajeta.

 

Video snimak, na kom se vide miševi kako bezbrižno tumaraju kroz prodavnicu, postavljen je na JuTjubu pod naslovom "Mućkalica u Galeri Lafajetu", kao aluzija na istoimeni crtani film iz 2007. u kojem su miševi glavni junaci.

 

Izgleda da su pariski miševi posebno inteligentni jer vešto uspevaju da izbegnu "minsko polje" klopki kojih ima svuda u robnoj kući.

 

- Na sve strane smo postavili klopke, u odeljenju sa cipelama, u skladištima, pa čak i u novogodišnjem izlogu - navela je u izjavi za list Parizijen Visbek.

 

Uprava pariske robne kuće tvrdi da čini sve da se reši nezgodnih glodara koji su se toliko namnožili da predstavljaju pravu pošast i opasnost po zdravlje kako zaposlenih tako i kupaca.

 

- Ovo je stara zgrada i problem je teško rešiti - istakla je Visbek.

 

Stručnjani za deratizaciju procenjuju da u Parizu živi oko šest miliona miševa.

 

- Ima ih svuda. U zgradama, prodavnicama, u ekskluzivnim restoranima, u Jelisejskoj palati, u palati Matinjon (rezidenciji francuskog premijera).

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...