Šokirana belgijska javnost

Čuvan u biblioteci u Antverpenu: Roman Pedeset nijansi - Siva zaražen herpesom!

Prvi rezultati nakon obavljenih bakterioloških i toksikoloških analiza pokazali su da su sve popularne knjige na listovima sadržale tragove kokaina, dok je delo Džejmsove bilo pozitivno i na virus
Vesti 20.11.2013. - 11:38h Autor: Kurir
Foto: Wikipedia

Primerak čuvenog britanskog bestselera i erotskog romana Pedeset nijansi - Siva autorke Erike Leonard Džejms, koji je čuvan u biblioteci u gradu Antverpenu, sadržao je na sebi herpes i kokain, ali i druge opasne supstance.

 

To je šokiralo belgijsku javnost, a posebno profesora Džena Tajtgata s Katoličkog univerziteta u Luvenu, institucije koja je najviše pozajmljivala knjige iz sporne biblioteke, zbog čega je naredio hitnu istragu i analizu i ostalog štiva.

 

Prvi rezultati nakon obavljenih bakterioloških i toksikoloških analiza pokazali su da su sve popularne knjige na listovima sadržale tragove kokaina, dok je delo Džejmsove bilo pozitivno i na virus.

 

"Nivo zaraze koji smo pronašli nema farmakološki efekat, odnosno svest i ponašanje ljudi neće se promeniti čitanjem ovih knjiga", rekao je Tajtgat s olakšanjem, ističući da pronađene čestice herpes simpleksa, koji izaziva pojavljivanje plikova na telu, nisu dovoljne da zaraze one koji dodirnu knjigu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...