Nije mogao da se vrati sa lečenja

Zbog kilaže: Zabranili mu ulazak u avion, voz i brod (FOTO)

Dvadesetdvogodišnji Francuz, koji ima 230 kilograma, otišao je 2012. u Ameriku na lečenje zbog problema s težinom, ali niko nije želeo da ga preveze nazad u Francusku
Vesti
17:42h Autor:
Zbog kilaže: Zabranili mu ulazak u avion, voz i brod (FOTO)
Foto: AP

Francuz Kevin Šene, kog su zbog prekomerne kilaže britanska avio kompanija "Britiš ervejz" i putnički brod "Kvin Meri" odbili da prevezu iz SAD-a u Evropu, iz istih razloga juče u Londonu nije mogao da se ukrca u voz Eurostar za Francusku.

Dvadesetdvogodišnji Francuz, koji ima 230 kilograma, otišao je 2012. u Ameriku na lečenje zbog problema s težinom.

Kevin je od oktobra bio blokiran u Njujorku jer je kompanija Britiš ervejz odbijala da ga preveze natrag u Evropu iako je s tom aviokompanijom doputovao u SAD. Mladić je na kraju napustio SAD i došao u London avionom kompanije Virdžin Atlantik. Tu su, međutim, za njega nastali novi problemi. Naime, kada je juče popodne pokušao da se ukrca u voz za Pariz, iz Eurostara su mu poručili da ga ne mogu primiti, navodeći opet kao razlog njegovu težinu.

"Zbog njegove težine ne bismo mogli da se postaramo za njega u slučaju opasnosti, ne bismo mogli da ga nosimo i evakuišemo u slučaju nesreće", kazao je za AFP portparol Eurostara koji upravlja železničkim prevozom ispod Lamanša.

Kevin je ipak uspeo da stigne kući u Pariz zahvaljujući ambulantnim kolima i trajektu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs