SPC praznuje

Ništa vam ne ide od ruke? Izgovorite danas ovu molitvu i pomoć će doći!

Veruje se da Sveti Miron priteći u pomoć i spasiti svake nevolje ako u crkvi zapalite sveću i pomolite mu se
Vesti 30.08.2017. - 11:50h Autor: dnevno.rs
Foto: Shutterstock

Sveti mučenik Miron bio je sveštenik u nekom mestu u Ahaji u 3. veku. Poticao je iz bogate i ugledne porodice i predanje kaže da je bio blag i krotak čovek koga su vernici voleli, a čak i neznabošci poštovali. Međutim, u vreme cara Dekija, nastupi veliki progon hrišćana.

 

Na sam Božić, vojska je upala u crkvu u kojoj je Miron služio liturgiju, izvela sveštenika na očigled svetine i počela da ga muči zahtevajući da se odrekne svoje vere. Mučenje ovog svetitelja je bilo strašno - prvo su ga spaljivali (legenda kaže da ga je od vatre spasao anđeo koji mu se javio i zaštitio ga), a onda su krenuli da mu deru kožu, deo po deo. Mučeni Miron, bez obzira što je trpeo strašne bolove, nije poklekao i čak je u jednom trenutku dograbio komad sopstvene kože i njime udario rimskog sudiju u lice. Miron je nakon toga odveden u grad Kizik i tamo posečen. Ipak, narod nije zaboravio dobrotu i blagost Svetog Mirona.

 

Čudotvorna voda manastira Đunis: Nepokretni prohodali, slepi progledali, nemi progovorili!

 

Printscreen Youtube / Otilia Simeria
Printscreen Youtube / Otilia Simeria

I danas mu se mole, a on važi za zaštitnika krotkih i nevinih ljudi koji nikome nisu učinili nikakvo zlo. Veruje se da će im ovaj svetitelj priteći u pomoć i spasiti ih svake nevolje ako u crkvi zapale sveću i pomole mu se:

 

"Mučenik Tvoj Gospode, Miron, u stradanju svome je primio nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobedi, a razori i nemoćnu drskost demona: Njegovim molitvama spasi duše naše."

 

Kada izgovarate molitvu Oče naš na ovo obratite pažnju: Mnogi vernici greše!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...