Velika manifestacija

U toku je karneval u Vrnjačkoj banji: 350 hiljada posetilaca i igračice iz Brazila!

Dečja karnevalska povorka je zakazana za sredu, 12. jul, dok je glavna međunarodna povorka na programu u subotu, 15. jula
Vesti 11.07.2017. - 15:00h Autor: Kurir
Foto: Reuters / Pilar Olivares

U Vrnjačkoj Banji preksinoć je počeo 13. međunarodni Vrnjački karneval, koji će trajati do 16. jula.

 

U osam karnevalskih dana očekuje se preko 350.000 domaćih i stranih posetilaca, koji će, prema mišljenju Turističke organizacije Vrnjačka Banja, uživati u bogatom zabavnom programu.

 

Karneval je tradicionalno otvoren predajom ključa, koji je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović uručio organizatorima festivala.

 

Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da Vrnjački karneval sada zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i da je, uz Guču i Egzit, najveća turistička manifestacija u Srbiji.

 

"Na karnevalu će biti više od 70 različitih dešavanja na šest različitih bina. Predviđeni su koncerti Željka Bebeka, koji prvi put dolazi u Vrnjačku Banju, Zabranjenog pušenja, Halida Bešlića, Dragoljuba Đuričića i mnogih drugih", rekao je Trifunović, naglasivši da se očekuje i dolazak vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira, koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu.

 

Dečja karnevalska povorka je zakazana za sredu, 12. jul, dok je glavna međunarodna povorka na programu u subotu, 15. jula.

 

Preko 1.000 ljudi obuklo se kao Frida Kalo: Žele u Ginisovu knjigu rekorda! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...