Prognoze RHMZ-a

Vremenska prognoza za prvomajske praznike: Planirajte izlet!

Bez kiše, toplo i sunčano, idealno za divan dan u prirodi
Vesti
17:16h Autor:
Vremenska prognoza za prvomajske praznike: Planirajte izlet!
Foto: Thinkstock

Danas nas u Beogradu očekuje toplo vreme tokom dana, dok se za uveče sprema kiša. Ali, ono što nas sve u ovom trenutku više zanima jeste kakvo će vreme biti za 1. maj.

Prema rečima meteorologa RHMZ Nedeljka Todorovića za 1. maj moći ćemo da uranimo bez kišobrana.

"1. maja ujutru biće sveže sa temperaturim od 1 do 7 stepeni i bez kiše. Tokom dana će biti pretežno sunčano sa temperaturom od 19 do 22 stepena", kaže Todorović.

Ovakva prognoza je krajnje ohrabrujuća, jer nam pruža mogćnost da isplaniramo izlet u prirodi, tj. tradicionalni uranak. Prema podacima iznetim na sajtu Republičkog hidro-meteorološkog zavoda jutarnja temperatura u Beogradu, 1. maja će biti 7 stepeni dok nas očekuje maksimalnih 19.

U Novom Sadu će biti nešto svežije, pa je za jutro planirano 6 stepeni, dok će maksimalna temperatura biti 17.Dnevna temperatura biće najviša u Nišu, gde se za praznik rada očekuje 20 stepeni, dok će ujutru biti samo 4 stepena.

Ista jutarnja temperatura biće i u Kragujevcu, dok će dnevna biti 18 stepeni. Nešto svežije biće na Zlatiboru, gde nas očekuje jutarnja temperatura od samo 2 stepena, a maksimalna dnevna biće 14. U Prištini će ujutro biti 5 stepeni, dok će maksimalna dnevna dostići 20.

Prvomajski praznici: U ponedeljak sve zatvoreno, u nedelju i utorak skraćeno radno vreme

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs